Experiente in service-uri

Prima data cand am vazut un aparat geometrie roti 3D, a fost atunci cand am mers intr-un service cu masina, iar cei de acolo mi-au aratat un stand geometrie directie roti 3D  spunandu-mi ca acel aparat este cel care regleaza directia sau unghiul de fuga al masinii.

Am ramas putin uimita deoarece eu mi-l imaginasem oarecum altcumva, imi imaginam un aparat care se aplica oarecum la roti si cu ajutorul lui se verifica daca rotile sunt drepte sau nu.

Putin pueril nu? insa avand in vedere experienta mea cu masinile nu era nimic absurd.

Cei din service-ul respectiv au fost foarte draguti cu mine si m-au lasat sa vad exact cum se face acesta lucrare.

Mi-am dat seama ca un aparat geometrie roti nu inseamna numai o parte mecanica pe care trebuie sa o execute un mecanic, ci este nevoie de mai mult, deoarece aceste aparate au un soft, la care se conecteaza masina, iar cu ajutorul softului respectiv, persoana care regleaza directia masinii reuseste sa o aduca la parametrii optimi de functionare.

Cei din service mi-au explicat apoi ca este bine macar o data pe an sa aducem masina la ei, pentru a o verifica si pentru a regla unghiul de fuga cu ajutorul acelui stand directie geometrie roti 3D, totodata mi-au spus ca daca masina nu are unghiul de fuga reglat in primul rand va afecta cauciucurile ei, si mai departe are efect si asupra altor componente ale directiei.

In general este recomandat sa se regleze directia de 2 ori pe an din cate am inteles, insa daca nu avem timpul si resursele necesare atunci macar o data pe an sa facem aceasta verificare.

Le-am multumit frumos pentru timpul acordat, dar si pentru atentia si informatiile pe care mi le-au oferit si am plecat din service cu masina, multumita de experienta de care am avut parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *