Cititorul de coduri de bare potrivit

Comertul a evolutat atat de mult incat in momentul de fata acesta nu mai poate fi desfasurat fara anumite instrumente. Cititorul de coduri de bara este unul din instrumentele fara de care comertul in momentul de fata nu mai poate fi realizat. Acesta ajuta atat la recunoasterea produsului cat si la recunoasterea pretului produsului respectiv motiv pentru care activitatea comerciala este foarte mult simplificata. Dar pentru a ajunge in aceasta situatie trebuie sa achizitionezi cititorul de bare potrivit, sarcina care nu este atat de usoara avand in vedere multitudinea de cititoare de coduri de bare care exista in momentul de fata pe piata de profil. Pentru a simplifica un pic aceasta sarcina iata care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa se tina cont astfel incat cititorul de bare achizitionat sa raspunda nevoilor comerciantului.

In primul rand tehnologia pe baza caruia functioneaza cititorul de bare reprezinta unul din criteriile de care trebuie sa se tina cont in momentul in care se achizitioneaza un cititor coduri de bara. In momentul de fata exista trei tipuri de cititoare de coduri de bare, si anume:

  • Cititor de coduri de bare laser;
  • Cititor de coduri de bare CCD;
  • Cititor de coduri de bare imager;

Marea calitate a cititoarelor de coduri de bare laser este reprezentata de faptul ca acestea pot citi codurile de bare de pe produse chiar si atunci cand acestea se afla la o distanta mai mare fata de cititorul de bare, motiv pentru care acestea se recomanda a fi utilizate in supermarket-uri ori hypermarket-uri.

In cazul in care se doreste achizitionarea unui cititor de coduri de bare ieftin atunci solutia optima este achizitionarea unui cititor de coduri de bare CCD. Acesta se adreseaza comerciantilor care sunt la inceput de drum fiind un dispozitiv cu un raport calitate pret foarte ridicat si cu o durata de utlizare foarte ridicata.

Cititorul de coduri de bare imager se evidentiaza printr-o performanta foarte ridicata la scanarea codurilor de bare indiferent daca acestea sunt deteriorate.

Fluxul de vanzari este un criteriu decisiv in decizia privind tipul de cititor de coduri de bare achizitionat. In cazul in care fluxul de vanzari nu este mare atunci cititorul de coduri de bare mobil reprezinta solutia ideala. Pentru comerciantii care au un flux de vanzare foarte mare cum este cazul supermarket-urilor ori hypermarket-urilor cititorul de bare stationar reprezinta cea mai buna solutie. Acest tip de cititor coduri de bare poate fi achizitionat de la Constalaris alaturi de alte tipuri de cititoare de coduri de bare, inclusiv de cele care citesc coduri de bare 2D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *