Trebuie sa schimbi anvelopele? Iata ce poti achizitiona

Chiar daca au o durata de utilizare mare si anvelopele trebuie schimbate la un moment dat. Avand in vedere ca anvelopele sunt foarte importante in stabilirea gradului de siguranta rutiera, alegerea unui nou set de anvelope trebuie facut dupa o analiza amanuntita si cat mai obiectiva. Pentru a da o mana de ajutor in acest sens, in continuarea acestui articol voi prezenta cele mai importante avantaje dar si dezavantajele oferite de catre achizitionarea anvelopelor noi, reconditionate ori second hand.

Avand in vedere ca in momentul de fata anvelopele second hand sunt in mare trend o sa incep prezentarea cu acest tip de anvelope. Acestea sunt foarte atractive din punct de vedere financiar deoarece au un pret de comercializare mai mic decat pretul de comercializare al anvelopelor noi sau a celor reconditionate. Posibilitatea de a achizitiona anvelope de la producatori consacrati este un alt avantaj oferit de catre achizitionarea anvelopelor second hand. Desi aceasta oportunitate este oferita atat de catre anvelopele noi cat si de catre cele reconditionate, pretul de achizitionare al acestora face ca anvelopele second hand sa fie cea mai buna modalitate prin care pot fi achizitionate anvelope confectionate de producatori celebri.

Din punct de vedere al dezavantajelor oferite de catre utilizarea anvelopelor second hand, cele mai importante sunt urmatoarele:
• grad ridicat de uzura;
• varietatea de modele ce pot fi achizitionate nu este atat de mare.
Anvelopele noi sunt fara indoiala cea mai buna alegere in momentul in care ai nevoie de un set nou de anvelope. Dintre avantajele oferite, siguranta rutiera, durata mare de exploatare precum si oferirea garantiei sunt cele mai importante avantaje. Dar ca oricare alt lucru si achizitionarea anvelopelor noi prezinta dezavantaje, pretul de comercializare fiind cel mai important dezavantaj.

Cei care nu au bani sa achizitioneze un set nou de anvelope de vara insa totusi doresc achizitionarea unor anvelope bune din punct de vedere calitativ pot cumpara anvelope reconditionate. De asemenea, posibilitatea de a primi garantie pentru anvelopele achizitionate este un alt avantaj oferit de catre achizitionarea anvelopelor reconditionate.

Ca si dezavantaje, greutatea mai mare a acestora precum si necesitatea rularii cu o viteza mai mica decat in cazul anvelopelor noi sunt doar doua dintre dezavantajele oferite de catre utilizarea anvelopelor reconditionate.
In concluzie, in cazul in care ai nevoie de un set nou de anvelope ai de unde alege deoarece piata anvelopelor din tara noastra ofera mai multe alternative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *