Stiati ca painea si mezelurile pot fi compromise la taiat?

Haideti sa fim epatici cu personalul de la bucatarie! Toata ziua a alergat de la o oala la alta, a mestecat, a combinat, a gustat frigandu-si buzele si limba ca gustul mancarii sa fie cel mai bun. Ciorba a fiert, friptura raspandeste in jur o aroma irezistibila, dar vremea odihnei nu a venit. Imaginati-va ca dupa atata alergatura, bucatarul trebuie sa mai taie si painea si salamul! Painea sta proaspata si se farama toata, cutitul nu este suficient de ascutit sau este prea ascutit. O felie de salam este prea groasa. Cel care taie doreste sa corecteze greseala, iar prin a doua se vede totul. Este transparenta ca o folie roz…

Cu feliator mezeluri ar fi mult mai usor! Toate bucatile ar fi uniforme, iar mana nu ar mai obosi de efort, iar mintea de concentrarea ca totul sa iasa perfect si farfuriile cu aperitive pregatite la timp. Clientii rad cand vad in cos bucati uriase de paine. Bucatile delicate se obtin rapid, daca ai feliator paine. Cele doua tipuri de feliatoare sunt necesare nu numai in bucatariile mari, ci si in cele individuale, de familie. Ganditi-va cat de mult este usurata munca gospodinei care pune totul in feliator si nu mai este nevoita sa taie manual cu atentie alimentele pentru sandvisuri.

Asta nu inseamna ca nu mai este nevoie de cutite la bucatarie. Tortul nu poate fi pus in feliator, pestele este curatat tot manual, de aceea nicio bucatarie nu functioneaza la cote maxime fara sterilizator cutite. Dupa taierea alimentelor perisabile, cu miros specific se impune mai mult decat simpla spalare a cutitelor.

Salata preparata se pastreaza cel mai bine in cuva inox. Dincolo de aspectul elegant al vasului, acesta garanteaza:

-pastrarea gustului si prospetimii preparatului

-distrugerea microbilor potentiali care ar deteriora mancarea

-igienizarea totala si usoara dupa folosirea cuvei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *