Timp petrecut alaturi de prieteni

Timpul petrecut cu prietenii intradevar este cel mai bine petrecut timp liber. Probabil ca pentru fiecare dintre noi timpul alaturi de prietenii nostri este cel presarat cu cele mai multe intamplari hazlii sau ciudate, insa prin care ne-m creat amintiri de-a lungul timpului.

As putea reaminti cel putin 5 jocuri sau tipuri de activitati pe care le-am facut de-a lungul anilor alaturi de gasca mea de prieteni. Si desi odata ajuns adult ai putea crede ca ai renuntat la unele lucruri sau nazbatii pe care le faceai cand erai mic, un grup de prieteni pusi pe sotii iti poate dovedi contrariul.

Iata cateva jocuri ale copilariei care nu se invechesc indiferent ce varsta ai.

Aruncatul cu baloane pline cu apa in fata trecatorilor – fiecare copil a facut acest lucru cand era mic. Iar cel care spune ca nu a a facut asa ceva, ori minte ori inca nu a avut ocazia sa o faca, ocazie pe care nu ar trebui sa o rateze. Probabil ca toti ne-am luat cateva injuraturi dn acest motiv, insa trebuie sa recunoastem ca este destul de amuzant. Si chiar si acum, desi avem peste 30 ani inca mai obisnuim multi dintre noi sa mai aruncam cate un balon plin de apa si apoi sa ne ascundem dupa geam sa nu fim vazuti, exact ca atunci cand eram copii.

De’a ratele si vanatorii – unul dintre jocurile preferate ale copilariei. Am crescut cu acest joc si chiar si acum adulti fiind, de fiecare data cand mergem la iarba verde, nu ne lipseste mingea pentru a face un joc. Si in aceeasi categorie intra si “Tarile”, care este un joc potrivit pentru orice varsta.

Karaoke – cand eram copii, faceam numeroasele concursuri de cantat si de dansuri in spatele blocului, formam chiar si un juriu care sa decida castigatorii si petreceam ore in sir in acest fel. Iar acum, ca adulti, karaoke este o modalitate perfecta de a te destinde intr-o seara cu prietenii sau chiar la o petrecere. Imaginati-va rasetele in urma unei melodii cantate de acela care nu are strop de ureche muzica. In fiecare grup exista acea persoana, fara dar si poate.

Mima – acesta este poate unul dintre cele mai amuzante jocuri. Cine nu cunoaste “mima”, un joc amuzant indiferent de varsta? Este imposibil sa nu razi copios de cei care mimeaza si felul in care o fac si de ceea ce banuiesc ceilalti ca este cuvantul insa esueaza. Un joc cu adevarat distractiv.

Schimbarea vocii cu ajutorul heliului – orice varsta ai avea este imposibil sa nu te amuzi in momentul in care ai rostit un cuvant dupa ce ai inspirat din baloane cu heliu, cuvinte care vor iesi sub forma “pitigaiata”. Fiecare copil este incantat de acest lucru, si trebuie sa recunoastem ca si noi adultii nu pierdem nici o ocazie daca ne apare un balon cu heliu in cale.

Ghiceste cuvantul – acesta este un joc asemanator mimei. Este un joc pe echipe in care o persoana din echipa trebuie sa mimezi un anumit cuvant specificat de cealalta echipa, spunand intrebarea “cine sau ce sunt eu?”, iar echipa acestuia trebuie sa ghiceasca cuvantul prin a pune o serie de intrebari. Acest joc se foloseste foarte mult cand copiii sunt mici pentru a-i ajuta sa identifice diverse lucruri prin intrebari ajutatoare, deci poate fi considerat si un oc cu caracter educativ.

Acestea sunt o parte din numeroasele jocuri ale copilariei pe care le pot juca si adultii. Daca nu ti-ai pierdut insa spiritul de copil atunci orice joc al copilariei poate deveni si unul de adult, atata timp cat te distrezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *