Teatrul de Magie – Cursuri de Teatru şi Improvizaţie

Teatrul de Magie inaugurează în această toamnă un curs de teatru în cadrul Academiei de Magie, sub îndrumarea lui Andrei Teaşcă (actor, magician şi doctorand UNATC). Cursul va cuprinde jocuri de improvizaţie, poezie, exerciţii de dicţie şi va avea loc în fiecare duminică de la ora 13:30 la Casa Magicianului din strada Vasile Lascăr, nr. 132.
Afis tip
Afis tip “cover” pentru Cursul de Teatru
După nouă ani de succes cu şcoala de magie, am considerat că este nevoie de un curs separat de improvizaţie şi dezvoltare personală, pentru dezvoltarea memoriei, a concentrării şi atenţiei, sub deviza „tearapie prin artă”.

Din cauza vieţii agitate a societăţii şi inclusiv a părinţilor, care nu au prea mult timp pentru familie, dar şi din cauza vitezei dezvoltării tehnologiei, copiii întâmpină dificultăţi de socializare şi de exprimare personală.

Înscrierea la cursul Teatrului de Magie poate ajuta participanţii din mai multe puncte de vedere.

Prin exerciţiile şi jocurile specifice, acest tip de curs le va dezvolta abilităţile de exprimare (renunţarea la emoţiile privind vorbitul în public, îmbunătăţirea dicţiei). Persoanele înscrise vor învăţa să sa se exprime cu încredere în faţa unei audienţe, să vorbească expresiv şi cursiv; vor avea şansa să-şi îmbunătăţească vocabularul, să pronunţe clar şi corect cuvintele. Totodată lucrul în echipă îi va învăţa, prin comunicare şi colaborare, să socializeze mai bine cu cei din jurul lor.

Jocurile de improvizaţie şi interpretare, exerciţiile privind exprimarea şi mişcarea scenică le vor îmbunătăţi capacitatea de concentrare şi memorare, empatia şi gestionarea emoţiilor – toate acestea într-un mod plăcut şi creativ, într-o atmosferă de joc. Dar un joc disciplinat, bazat pe respectarea regulilor.

Cursul, cu o durată de o oră şi jumătate, va avea loc în fiecare duminică de la ora 13:30 (sau, la cerere, cu reprogramare), la sediul Asociaţiei Teatrul de Magie, denumit Casa Magicianului (str. Vasile Lascăr, nr. 132), costul acestuia fiind 250 de lei/ lună.

Printre partenerii Teatrului de Magie se numără Itsy Bitsy, Agerpres, Bilete.ro, CalendarulCopiilor.ro, GradiniteBucuresti.ro.­

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *