Sa mi se recunoasca statutul de vorbitor de engleza!

Am dat atatea examene la limba engleza si viata continua mereu sa ma examineze. Examene scrise si orale la bacalaureat, la facultate, dar cel mai placut examen a fost cand la Londra, am reusit sa command si sa fiu inteleasa la restaurant si am achitat si nota de plata.
Ne cramponam de examenele teoretice, dar cele mai surprinzatoare sunt probele practice si atunci te poti considera cu adevarat victorios, cand vorbesti cursiv si corect. De pilda a trebuit sa explic faptul ca pentru copil dorim cartofi prajiti si piept de pui la gratar, eu si cumnatul meu dorim pizza taraneasca, iar sora mea paste cu ciuperci si pui. La desert, cel mic a cerut inghetata, noi, tort de ciocolata sau tiramisu. A trebuit sa numesc si fructele din care dorim sa fie facut sucul si nu am uitat sa cer si ceaiul meu preferat wildcherry.
Am vorbit mult, fluent si nuantat, iar comesenii mei au facut ochii mari de admiratie, chiar daca erau din familie.
-Vreau si eu sa pot vorbi la fel de bine, a spus sora mea. Iar pe el, a spus mangaindu-l pe crestet pe cel mic, trebuie neaparat sa-l duc, altfel nu va avea niciun viitor. Tu unde ai invatat asa de bine?
Englishconnection.ro am raspuns plina de mandrie. Nu-i asa ca se cunoste experienta de 30 de ani in domeniu? Daca ati sti ce atractive sunt cursurile si cat de bine structurate pe teme:
Tema 1. La ferma. Cursantul afla numele tuturor animalelor, pasarilor, legumelor si fructelor, dar si denumirile muncilor agricole. Se converseaza pe acesta tema ca intr-o gospodarie pentru fixarea cunostintelor.
Tema 2. Timpul. In cadrul acesteia se invata toate notiunile legate de timp: ora, minute, citirea ceasului, anotimpuri si fenomene specifice. Ne-au invatat sa ascultam cu grija o avertizare meteo in engleza si sa-i prevenim si pe altii. Tot aici am simulat nevoia de ajutor in diferite situatii critice.
Tema 3. La restaurant. De la solicitarea unei rezervari, pana la supe, feluri principale de mancaruri, deserturi si sucuri am invatat sa ne spunem clar in engleza dorintele, sa mentionam eventualele alergii alimentare.
Tema 4. La drum. Am fost initiati sa oferim si sa cerem informatii in avion, vapor, autobuz, taxi despre felul in care se poate ajunge la un anumit hotel, unde se afla o strada, o statie sau o gara, care este traseul cel mai scurt sau cel mai lung. De asemenea am capatat dexteritatea de a cere informatii despre monumente ale arhitecturii, obiective turistice si muzee.
Nu aveam de gand sa le vorbesc pana dimineata despre cursurile mele si despre toate temele, dar ei doreau sa stie cat mai multe fiindca isi pusesera in gand sa vorbeasca la fel de bine ca mine engleza sau sa ma intreaca. Asa ca am vorbit si despre teme cum ar fi:”sportul preferat”, “muzica preferata”, “in magazin”, “la piata”.
La intoarcere s-au conectat si ei la cursurile de engleza, iar dupa ce le-au terminat se conecteaza la lume: pot vorbi cu oricine intr-o engleza impecabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *