Doar masinile tin pasul cu nevoia omului de materiale lemnoase

Asa cum painea face parte din categoria alimentelor de baza, lemnul este materia prima fara de care omului i-ar fi foarte greu sa supravietuiasca fiindca il foloseste la incalzirea locuintelor, la prepararea mancarii, in constructii si industria mobilei.

Peste tot lumea isi striga nevoia de lemn: rame, panouri din lemn si cum sa se faca mii de produse fara presa hidraulica. Ea fixeaza si asambleaza automat marind ritmul productiei pentru a satisface cererea de pe piata.

Fiindca se prelucreaza hectare de paduri, omul a realizat cat de scump este prelucrarea acestuia, de aceea a dotat atelierele de prelucrare a lemnului cu freza lemn.

Era pacat sa ajunga la gunoi aschiile, rumegusul, laturoaiele  si sa nu se investeasca in linii peleti.

Se intelege cate paduri inghite civilizatia umana si cat de greu cresc la loc, acum cand nevoia de copaci este din ce in ce mai mare! Ei filtreaza noxele si ne improspateaza aerul, stau in calea apelor involburate ca adevarate bariere naturale si ne bucura privirile in orice anotimp.

Este timpul sa nu mai ardem arborii seculari, ci sa ne preocupe inlocuitorii pentru foc, asa cum am gasit inlocuitori si pentru piele naturala sa nu mai ucidem vietatile pentru posete, pantofi, curele si haine.

Presa brichete rumegus pregateste pentru foc inlocuitorii copacilor istorici demonstrand maxima eficienta in atelierele mici, mijlocii si mari de tamplarie. Astfel materialele reziduale nu mai sunt stranse si transportate pe cheltuiala intreprinzatorului, ci prelucrate si transformate in sursa de profit. Uneori depozitarea rumegusului pe malul apei sau pe iarba s-a soldat cu amenzi usturatoare de la protectia mediului.

Asa sursele alternative de caldura salveaza padurile de la distrugere, oamenii de la inghet (brichetele sunt mai ieftine si pot fi cumparate in cantitatile dorite) si mestesugarii in lemn de amenzi si de risipa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *