Iridex prezinta comunitatilor locale solutii smart pentru iluminat si colectare a deseurilor

Bucuresti, 17 Noiembrie 2017 – Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex – lider in tehnologii de mediu, constructii civile si industriale, a participat zilele acestea la Caravana Smart City de la Iasi, eveniment desfasurat miercuri, 15 noiembrie, si Piatra Neamt, eveniment care a avut loc joi, 16 noiembrie, fiind organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate.”Caravana Smart City reprezinta pentru noi un prilej de a prezenta in tara tehnologiile si parteneriatele in care este implicata compania Iridex. Aceste parteneriate au drept scop implementarea unor proiecte smart pentru mediu, iar la aceste editii am prezentat solutii de iluminare inteligenta si solutii de gestionare inteligenta a deseurilor”, a declarat Alin Murariu, manager in cadrul companiei Iridex Group Plastic.

Solutia de eficienta energetica privind solutii de iluminat inteligent este dezvoltata de Iridex in parteneriat cu General Electric Lighting, fiinconstruita peste platforma informatica de automatizare Internet of Things (IoT).

Utilizarea unor solutii de eficienta energetica bazate pe idei inteligente si platforme de IoT in cladiri reprezintă primul pas de avut in vedere in cladirile de tip smart care stau la baza oraselor inteligente”, a declarat Adriana Mircea, Director Dezvoltare Afaceri in cadrul Iridex Group.

Propunerea de gestionare inteligenta a deseurilor urmareste colectarea separata a deseurilor organice pentru a permite tratarea acestora in instalatii de compostare. Astfel, deseurile pot fi valorificate sub forma de compost, aducand un aport important de nutrienti si substante humice solurilor. Iridex propune o serie de solutii pentru optimizarea activitatii de colectare a deseurilor, solutii inteligente pentru colectarea selectiva a acestora, care permit implementarea efectiva a principiului ”platesti cat arunci”, precum si cresterea spectaculoasa a colectarii selective la nivelul comunitatilor.

Scopul asociatiei este de a atrage atentia asupra importantei pe care o au activitatile de implementare a solutiilor inteligente pentru nivelul de trai al oamenilor, pentru imbunatatirea calitatii vietii, pentru integrarea tehnologiei in comunitati, pentru a usura accesul la informatii si solutii ce pot spori calitatea vietii, sanatatii si securitatii oamenilor, activitati ce trebuie desfasurate de specialisti. Solutiile pe care le prezinta Iridex, precum si toti partenerii nostri in cadrul Caravanei sunt bazate pe folosirea noilor tehnologii inteligente care sa ne confere un nivel de trai mai bun, mai sigur si mai sanatos”, a declarat Eduard Dumitrascu, presedintele Asociatiei Romane pentru Smart City si Mobilitate.

Iridex Group a fost recunoscut pentru activitatea sa continua şi efortul depus constant in promovarea soluţiilor inteligente, prin caştigarea Premiului de Excelenţa la categoria Smart Building, in cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017. Criteriile de acordare a premiilor in acest an au fost: natura inovatoare si creativitatea tehnologiei sau serviciului propus; viabilitatea economica a proiectului si potentialul acestuia de a crea locuri de munca; potentialul solicitantului de a dezvolta un proiect cu impact global; gradul de originalitate a proiectului; impactul pe care proiectul il are in mediul de implementare (local, national sau global); acuratetea prezentarii produsului sau serviciului.

Despre Caravana Smart City

Caravana Smart City este un program initiat si coordonat de catre Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate in parteneriat cu Ministerul Energiei.Despre IRIDEX

Infiinţat in urma cu peste 25 de ani, Iridex Group are peste 700 de angajaţi şi o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. Iridex Group distribuie produse necesare in lucrari de construcţii civile şi industriale in ţara şi strainatate, lucrari de imbunataţiri funciare, gestiunea integrata a deşeurilor, proiectare şi exploatare de depozite ecologice municipale pentru deşeuri nepericuloase. Iridex implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalaţii de producere de energie electrica din biogaz ş.a. Mai multe detalii la: www.iridexplastic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *