Crinul, simbolul casatoriei, al frumusetii si nobletei

Se spune ca singura floare pe care o accepta Zeita Frumusetii de la admiratori era crinul. Indiferent de culoarea acestuia, ea il primea cu drag si oferea un sarut in schimbul lui. Un sarut de la Zeita frumusetii nu a facut altceva decat sa creasca pretul acestei flori, de aceea au existat perioade istorice in care un crin costa cat o bijuterie de aur. De la zeitati, la curtile regale a fost doar un pas al crinilor. Mesele regilor erau ornate cu crini, gradinile lor pline de trandafiri si crini multicolori.Crinii domneau in imperii, de aici si denumirea de crini imperiali. In Antichitate, nu se organiza o nunta fara crini, de aceea aceste flori sunt considerate si astazi florile casatoriei.
Crinul alb simbolizeaza puritate si noblete, crinul galben lumina, cel portocaliu este stindardul modestiei, cel rosu al iubirii capabile sa sacrifice totul, iar cel roz exprima mandria.
Crinii se pot oferi mamei, medicului care ti-a salvat viata, dar si iubitei. Vor fi tot atatea pretext de a-ti marturisi recunostinta. Asa am facut si eu cu ajutorul florariei online care asigura flori la domiciliu Bucuresti.

Primul buchet, prima multumire. Imi amintesc cat de mult am gresit, cand nu m-am protejat de soarele violent al zilelor toride de vara de la amiaza si cum m-am trezit cu buba aceea inestetica de pe nas. La inceput am crezut ca este o gluma si am cerut sfatul farmacistelor. O acopeream cu fond de ten si puneam orice pe ea, dar incepuse sa sape adanc. Am stat 6 luni fara sa ma prezint la medic si daca nu l-as fi gasit pe cel mai priceput, as fi ramas fara nas…

Cata rabdare si intelepciune a avut dermatologul care mi-a oferit cele mai bune tratamente si nu s-a grabit sa ma opereze (nici cu bisturiul, nici cu laserul). Am fost unul dintre cazurile medicale prezentate la congrese, de aceea in perioada aceea, nasul a fost cea mai fotografiata parte a corpului meu.
Anu acesta, de sarbatori ii voi trimite la cabinet, in semn de multumire ca m-am facut bine, buchetul alcatuit din crini si trandafiri: Intelepciune.

Este divin sa ai intelepciunea sa multumesti celui care a depus toate eforturile posibile ca tu sa fii bine. Astazi, 17 decembrie, 2017, le multumesc celor de la Flori Bucuresti ca au produse asa de frumoase si ca le livreaza in Bucuresti, la adresa indicata.
Al doilea buchet de crini va merge la fosta mea profesoara de Folclor din facultate, care m-a incurajat mereu si m-a determinat prin incurajarile dumneaei sa tintesc mai sus.
-Ar fi pacat ca dumneata sa te limitezi la studii universitare, mi-a spus! Ai potential sa realizezi o teza buna de doctorat.
A fost de o sinceritate nobila fata de mine, de aceea ii voi oferi buchetul care poarta acelasi nume, alcatuit din crin alb, miniroze roz, banan si lisianthus mov.

Dar mesagerul cu flori frumoase trebuie sa ajunga si la mama care a stiut ca scoala este singura mea salvare si a staruit sa nu ma limitez la o scoala profesionala, cum eram tentata sa fac (eram hotarata sa ma fac ospatar, iar astazi, daca nu m-ar fi concediat intre timp pe criteriul varstei, as fi servit la mese si as fi fost ciupita de picioare sau de posterior de catre consumatori pe jumatate adormiti) si nu a incetat sa ma impinge de la spate pana la finalizarea studiilor superioare.
Sper ca imaginea lor sa aiba asupra mamei aceeasi Impresie puternica pe care a avut-o staruinta ei ca eu sa-mi desavarsesc educatia.
In prag de sarbatori, amintiti-va de toate persoanele care v-au facut bine si trimiteti-le buchetul florilor nobile in schimbul carora si Zeita Frumusetii oferea un sarut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *