Sfaturi simple de intretinere insa foarte utile pentru un ceas de mana automatic

Chiar daca la un moment dat ceasurile cu sistem qurtz au pus stapanire pe piata ceasurilor de mana, incet dar sigur ceasurile de mana cu sistem automatic si-au recapatat suprematia pe piata ceasurilor de mana. Detinerea unor ceasuri de mana automatice este o mandrie pentru pasionatii de ceasuri motiv pentru care acestia acorda o atentie deosebita procesului de ingrijire a acestui tip de ceas de mana. Desi unii dintre noi ar fi tentati sa creada ca intretinerea unui astfel de ceas este greoaie si costisitoare, realitatea este cu totul si cu totul alta. Intretinerea ceasurilor de mana automatice se realizeaza extrem de simplu si nu necesita costuri suplimentare, acest lucru fiind un mare avantaj oferit de catre acest tip de ceas de mana. Pentru a intelege mai bine cat de simpla este intretinerea unor ceasuri automatice, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva sfaturi de intretinere de care trebuie sa tina cont orice posesor de ceas automatic.

 

Intoarcerea periodica a ceasului automatic este unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tina cont un posesor de ceas de mana automatic. Cu toate ca un astfel de ceas se incarca automat datorita miscarii mainii, periodic acesta trebuie intors manual, mai ales in cazul in care ceasul nu este utilizat zi de zi.

Avand in vedere ca ceasul automatic este un ceas mecanic, acesta trebuie ferit de campurile electromagnetice si cele magnetice. In cazul in care acesta este expus din greseala la unul dintre cele doua campuri trebuie dus de urgenta la reparat deoarece piesele din interiorul ceasului pot suveri daune foarte grave.

Gradul ridicat de umiditate este daunator ceasului automatic motiv pentru care acesta trebuie ferit pe cat posibil de un astfel de mediu. Acest lucru nu inseamna ca daca au cazut cativa stropi pe cadranul ceasului acesta se va strica ci ca trebuie evitata expunerea indelungata a acestui tip de ceas la un mediu in care umiditatea se afla la cote ridicate.

Chiar daca aceste sfaturi par banale, ele sunt foarte importante pentru mentinerea pentru o durata indelungata a duratei de utilizare a ceasurilor automatice, fie ca este vorba despre ceasuri dama sau ceasuri barbati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *