Iridex Group – 25 de ani sub semnul inovarii

Ultimul sfert de secol s-a identificat cu marile transformari ale Romaniei, cu o serie de evenimente istorice de maxima importanta, precum si cu una dintre cele mai mari crize economice. Drumul parcurs de Iridex, un grup de companii cu capital privat integral romanesc, a fost extrem de intens in cei peste 25 de ani de activitate pe piata romaneasca, fiind marcat de numeroase borne, aflate toate sub acelasi numitor comun: inovarea.

Grupul Iridex este alcatuit din urmatoarele companii: Iridex Group Import-Export, Iridex Group Plastic, Iridex Group Servicii Salubritate Bucuresti, Iridex Group Salubritate Costinesti. La nivelul intregului grup, cifra de afaceri este de circa 75 de milioane euro, cu o contributie anuala la bugetul national de peste 15 milioane de euro, iar numarul angajatilor este de peste 700.

Iridex Group

Iridex Group este cunoscut ca un grup de firme romanesti capabile sa execute proiecte mari de infrastructura, depozite de deseuri municipale si periculoase, precum si lucrari speciale de constructii. In acelasi timp, este cunoscut si pentru personalul calificat, pentru echipamentele si materialele de constructii prietenoase cu mediul pe care le utilizeaza. Companiile din Grupul de firme IRIDEX opereaza 5 depozite de deseuri, 3 statii de sortare, 2 statii de tratare mecano-biologica (TMB) si 3 statii de compostare deseuri, care, astfel, realizeaza gestionarea deseurilor pentru o populatie de peste 1 000 000 de locuitori.

Momente relevante pentru grupul Iridex: 

 1. Primul promotor de materiale geosintetice din Romania – peste 40 milioane de m2geosintetice instalate in: parcuri eoliene, infrastructura rutiera, infrastructura de cale ferata, stabilizare de versanti, depozite de deseuri (periculoase, nepericuloase, industriale, menajere) etc.;
 2. Construirea a 40% dintre instalatiile de compostare existente in Romania;
 3. Peste 2,5 milioane de recipienti pentru deseuri furnizate autoritatilor locale si companiilor de salubritate din sectorul privat;
 4. Realizarea primului depozit conform de deseuri din Romania la Bucuresti in anul 2000;
 5. Implicarea in constructia a peste 80% din totalul  depozitelor conforme din Romania;
 6. Operatorul celui mai mare CMID (Centru de Management Integrat al Deseurilor) din Romania – Bucuresti, Chiajna;
 7. Prima instalatie de epurare a levigatului cu osmoza inversa – Bucuresti, Chiajna;
 8. Prima instalatie de colectare si valorificare a gazului de depozit prin cogenerare din Romania – Bucuresti, Chiajna;
 9. Realizarea uneia dintre primele cladiri Smart din Romania – Bucuresti, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 17;
 10. Realizarea primei instalatii eoliene din Romania.

In cei peste 25 de ani de activitate calitatea serviciilor, produselor si expertizei grupului Iridex a fost recunoscuta in numeroase ocazii, compania primind peste 30 de premii si trofee, dintre care:

 1. Premiul Smart City Industry Awards, Bucuresti 2017;
 2. Trofeul IAGI pentru inalta calitate si dificultate a lucrarii executate in conditii meteo extreme, Los Angeles, 2014;
 3. An de an am primit Trofeul Calitatii 2010-2017 pentru executie de lucrari cu materiale geosintetice in domeniul ingineriei mediului, respectiv managementul deseurilor si protectia mediului.

Anul 2017 a marcat orientarea grupului de firme Iridex catre solutiile digitale din domeniul managementului deseurilor, eficientei energetice, cladirilor inteligente si agriculturii inteligente. Acest efort este dublat de implicarea in proiecte de cercetare-dezvoltare, alaturi de institutii prestigioase din tara si din strainatate, precum si intr-unul dintre cele mai active clustere din Romania – Start Inovare.

Prin urmare, grupul romanesc detine astazi un portofoliu variat de produse si servicii care se adreseaza urmatoarelor sectoare: infrastructura mare (infrastructura municipala, mediu, energie, transporturi); constructii civile si industriale; agricultura, bunuri de larg consum cu aplicatii in agricultura, echipamente pentru irigatii; managementul deseurilor – proiectare, constructie, operare (deseuri municipale, industriale, din agricultura, industria alimentara etc);

„Alaturi de o echipa puternica, loiala si devotata am construit brandul Iridex pe piata din Romania. Credem ca inteligenta creativa, sarguinta si consecventa au contribuit la imbunatatirea noastra continua si, astfel, am ajuns lideri pe piata infrastructurii de mediu. Suntem sustinuti de spiritul nostru de echipa si de parteneriate  strategice cu firme de renume pe plan national si international.

Le multumim partenerilor si angajatilor pentru drumul parcurs impreuna!”, declara Corneliu Pascu, Presedinte Iridex Group.

La multi ani, Iridex!

Despre Iridex Group

Infiinţat in urma cu peste 25 de ani, IRIDEX Group are peste 700 de angajaţi şi o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de gestiunea integrata a deseurilor, proiectare si exploatare de depozite ecologice municipale pentru deseuri nepericuloase, constructii civile si industriale, lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. Iridex implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalaţii de producere de energie electrica din biogaz ş.a.

In respect pentru comunitate, IRIDEX isi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu si in respectarea principiilor Economiei Circulare, folosind instalatii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent si certificata. Mai multe detalii la: www.iridexgroup.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *