Din ce material sa fie construita carcasa ceasului de mana?

Materialul din care este construita carcasa ceasului de mana este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuie avute in vedere in momentul in care achizitionam ceasuri de mana. Aceasta este importanta pentru ca reprezinta piesa de rezistenta a ceasului de mana, acest lucru datorandu-se faptului ca, carcasa protejeaza mecanismul ceasului de mana. Cu alte cuvinte, carcasa joaca un rol foarte important in durata de utilizare a ceasului de mana. Avand in vedere ca in momentul de fata pe piata de profil se gasesc ceasuri dama si ceasuri barbatesti a caror carcasa este confectionata din materiale diferite, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva detalii despre materialele ce sunt indicate pentru carcasa ceasului de mana astfel incat sa achizitionezi un ceas de mana cu o durata de utilizare mare.

  1. Otelul inoxidabil este fara nici o urma de indoiala cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre materialul din care este confectionata carcasa ceasului de mana. Rezistenta acestuia este principalul motiv pentru care otelul inoxidabil este cea mai buna alegere.
  2. Un material mult mai rezistent decat otelul inoxidabil este titanul, acesta fiind un material mult mai rezistent decat otelul inoxidabil si are o greutate mai mica. Pretul ridicat cu care este comercializat un ceas de mana al carui carcasa este confectionata din titan este dezavantajul oferit de catre acest material, daca acest lucru poate fi numit un dezavantaj.
  3. In cazul in care doresti achizitionarea unui ceas de mana ieftin, alama este cea mai buna alegere pentru materialul din care este confectionata carcasa acestuia. Acest material are o rezistenta buna impotriva zgarieturilor si este un material durabil, asta in cazul in care este intretinut corespunzator.
  4. Materialele pretioase, cum ar fi aurul sau argintul sunt o alta varianta foarte buna pentru carcasa ceasului de mana. Pe langa faptul ca aceste materiale au o rezistenta buna la zgarieturi, iti ofera si un statut social aparte motiv pentru care sunt o optiune foarte buna.

In concluzie, materialul din care este confectionata carcasa ceasului de mana trebuie tratat cu maxima atentie pentru ca de acest criteriu depinde durata de utilizare a ceasului de mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *