Fonduri europene care pot fi accesate

In momentul de fata dezvoltarea unei tari se bazeaza intr-un procent din ce in ce mai mare pe accesare fonduri europene. Acestea se adreseaza tuturor domeniilor de activitate si pot fi accesate destul de simplu, asta in cazul in care ai rabdarea de a trece peste birocratia care din pacate in tara noastra este destul de mare. Un alt motiv pentru care nivelul de accesare fonduri europene din tara noastra este destul de mic este reprezentat de faptul ca multi dintre noi nu stim care sunt tipurile de fonduri europene care pot fi accesate in functie de domeniu de activitate. Din acest motiv in continuarea acestui articol voi prezenta care sunt tipurile de fonduri europene care pot fi accesate dar si domeniile de activitate carora se adreseaza respectivele tipuri de fonduri europene.

Fondul social european este se adreseaza proiectelor legate de ocuparea fortei de munca. Banii care pot fi contractati prin acest program de fonduri europene se adreseaza capitalului unam dintr-o tara.

Fondul european de dezvoltare regionala este un program de fonduri europene prin care se urmareste dezvoltarea unei regiuni.

Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala se adreseaza dezvoltarii regiunilor rurale, in speical a regiunilor rurale slab dezvoltate dar nu numai acestora.

Fondul european pentru pescuit maritim si pescuit are drept scop dezvoltarea zonelor in care pescuitul este practicat in scop comercial.

Fondul de coeziune se adreseaza dezvoltarii tarilor slab dezvoltate cu scopul de a ridica nivelul de trai din respectivele tari europene.

In concluzie, atragerea fondurilor europene este o conditie esentiala pentru ca nivelul de trai dintr-o tara sa creasca, lucru pe care trebuie sa il inteleaga din ce in ce mai multi antreprenori. Prin accesarea fondurilor europene se pot porni afaceri de succes, afaceri de pe urma carora trebuie platit impozitul pe profit, lucru care cu siguranta va ajuta la dezvoltarea economica a tarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *