Cand ar trebui sa porti geci reflectorizante?

Atunci cand se gandesc la geci reflectorizante, majoritatea oamenilor le asociaza cu muncitorii din domeniul constructiilor si al reparatiilor de drumuri, sau cu agentii de circulatie care dirijeaza traficul. Desi este adevarat ca in aceste activitati purtarea unui echipament reflectorizant este nu doar necesara, dar si obligatorie, utilitatea unor astfel de geci sau veste poate fi pusa in aplicare si in alte situatii, in afara unui loc de munca.

Siguranta in timpul noptii

Chiar si celor mai experimentati soferi le prinde bine sa aiba ajutor in observarea persoanelor care se deplaseaza pe marginea drumului pe timpul noptii. Asa ca, daca obisnuiesti sa iesi la alergat sau sa iti plimbi cainele dupa lasarea serii, nu ezita sa porti imbracaminte reflectorizanta pentru ca soferii sa te vada mai bine si sa iti lase si tie loc sa circuli pe drum.

Siguranta pe bicicleta

O vesta sau o geaca reflectorizanta este metoda perfecta de a te face vazut atunci cand te dai cu bicicleta, in special daca pornesti intr-o tura lunga si vremea este capricioasa. Atunci cand ai de-a face cu ploaie, ninsoare sau ceata, este important sa ai imbracaminte care te face cat mai vizibil pe drum.

Siguranta pe timpul iernii

Perioada iernii vine cu mai putine ore de lumina si foarte mari sanse de ninsoare. Daca locuiesti intr-o zona in care este nevoie sa deszapezesti tu singur trotuarul sau chiar drumul, este important sa ajuti soferii sa te vada atunci cand faci asta de la o distanta cat mai mare, asa incat sa poata incetini sau chiar opri in conditii de siguranta.

Siguranta in trafic

Daca ai fost vreodata nevoit sa schimbi roata masinii pe marginea unei autostrazi sau a unui drum foarte circulat, atunci stii ca poate fi o experienta intimidanta. Chiar si intr-o zi senina, cu vizibilitate buna pentru soferi, e normal sa iti fie frica sa te apleci langa masina ta in timp ce altele trec pe langa tine cu o viteza mare. Dar, purtand o geaca reflectorizanta, cresti sansele sa fii vazut de la distanta de catre ceilalti participanti la trafic si evitat de catre acestia cat timp repari problema aparuta.

Este recomandat sa ai intotdeauna la indemana echipament de protectie adecvat activitatilor pe care le desfasori, iar veste, tricouri si geci reflectorizante gasesti cu usurinta chiar si in magazinele online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *