Care este bautura vegetala bio ce poate inlocui laptele de origine animala?

Unele dintre cele mai bune bauturi vegetale bio cu care se crede ca poate fi inlocuit laptele este acel lapte vegetal obtinut in urma procesarii anumitor leguminoase, nuci sau cereale, precum este soia, migdalele sau orezul.  Acestea nu pot fi totusi puse pe acceasi scara cu laptele de origine animala, caci aportul nutritional este total diferit.

Laptele de origine animala, precum este cel de vaca, este o sursa de calciu, fosfor, vitamina B12 si vitamina D, dar si de proteine si grasimi naturale benefice .Atunci cand nu se consuma lapte, mai ales in perioadele de crestere, este posibil sa se ajunga la tulburari de crestere datorita aportului insuficient al acestor nutrienti.

Bautura vegetala bio care poate fi oferita copiilor care au intampinat probleme de tip alergic in ceea ce priveste consumul laptelui de origine animala, poate fi bautura vegetala din soia, care poate aduce organismului copiilor un aport proteitic si lipidic similar cu cel adus de laptele de vaca. Ceea ce nu se intalneste in bautura vegetala bio, fata de laptele de origine animala, este colesterolul.

Bautura vegetala bio din soia este cea mai potrivita varianta cu care poate fi inlocuit laptele de vaca, in ceea ce priveste echilibrul nutritional. Acesta contine cele mai multe proteine, dintre toate bauturile produse din vegetale si contine anumiti fitonutrienti cu proprietati de combatere a cancerului.

Bautura migdale are un continut scazut de calorii si multe grasimi sanatoase benefice pentru scaderea in greutate, insa are si un continut scazut de proteine si carbohidrati, fiind putin mai slab din punct de vedere nutritional decat laptele de vaca sau cel de soia. Acesta poate fi folosit cu succes pentru a combate stresul si oboseala, dar contine si foarte mult fier si vitamina E, necesare pentru frumusetea parului si a pielii. Bautura migdale este un produs care poate fi folosit pentru cei care prezinta alergii alimentare, caci nu are gluten, lactoza si are un continut scazut de sare.

Bautura orez este o alternativa pentru vegetarieni sau pentru cei care prezinta alergii la produsele lactate de origine animala, dar si la soia sau migdale, insa acesta are un continut ridicat de calorii si mai scazut de substante nutritive. Atunci cand se decide folosirea acestuia ca si inlocuitor al laptelui de origine vegetala,in cazul sugarilor,  trebuie in primul rand sa se tina cont de faptul ca in timp poate duce la malnutritie.

Laptele vegetal nu contine in mod natural  vitamina D, vitamina B12 sau calciu, care se gasesc in laptele de origine animala, ci sunt adaugate ulterior.

 

Bautura vegetala bio este recunoscuta pentru faptul ca este o bautura sanatoasa, fara zahar, fara gluten, fara lactoza sau colesterol si poate fi considerata cea mai buna alternativa a laptelui de origine animala. Totusi trebuie sa se tina cont de faptul ca aceasta bautura vegetala bio poate fi considerata o adevarata bomba energetica, caci contine foarte mult calciu, minerale si vitamine necesare organismului. Totusi, trebuie sa se tina cont de faptul ca, doar laptele de soia se poate compara din punct de vedere nutritional cu laptele de origine animala.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *