Alege energia verde, alege panourile fotovoltaice!

In ziua de azi, probabil ca numai exista om care sa nu cunoasca faptul ca energia solara poate fi transformata in energie electrica.Acest lucru se poate realiza prin intermendiul panourilor solare si sistemelor fotovoltaice.

Exista numeroase locatii inclusiv la noi in tara , in care sunt instalate campuri intregi de astfel de panouri solare ce alcatuiesc o centrala solara. Pe acelasi principiu functioneaza si sistemele solare utilizate acasa pe cont propriu doar ca la o scara mult mai mica, dar suficienta pentru a ne putea procura energia electrica pentru uzul casnic.

Mai multe tipuri de sisteme fotovoltaice sunt disponibile pentru utilizare, precum cele care pot fi legate la retea si cele mare sunt independente, fiecare in parte avand atat avantaje cat si dezavantaje.

Numai exista nici un dubiu ca anumite tipuri de energii sunt regenerabile si sunt utilizate pentru a alimenta locuinte intregi, fie ca este vorba despre un furnizor major sau despre simple sisteme montate in propria locuinta, care sa asigure neceasarul de energie electrica. Aceste tipuri de energie sunt usor de obtinut si la fel de usor de utilizat, la fel ca si energia conventionala. Cea mai raspandita si cel mai usor de obtinut este, fara indoiala, energia solara.

Daca vorbim despre un sistem independent, acesta este cunoscut ca si sistem off grid, fiind nevoie de un spatiu de stocare pentru energia produsa.

Un sistem cu un numar mare de panouri solare, va avea automat nevoie de mai mult spatiu de stocare al energiei, deoarece va capta mult mai multa, aceasta fiind nevoie sa fie utilizata la un anumit interval de timp.

Daca vorbim despre sisteme fotovoltaice on grid, acesta este legat la un sistem care inregistreaza volumul de energie pe care il trimite in retea, dar si cantitatea de energie pe care o utilizam noi in retea. Este de la sine inteles ca si preturile difera de la un sistem la altul si de la o capacitate la alta.

Un astfel de sistem nu este tocmai ieftin si de aceea pentru acest lucru din fericire si la noi in tara si pot acorda subventii pentru astfel de procese iar tot ce trebuie este sa indeplinim cateva conditii simple. Precum instalarea unui sistem care sa depaseasca o anumita putere minima, ca de exemplu 3kWp. Daca ne hotaram sa alegem aceasta varianta, putem opta si pentru instalarea unui sistem fotovoltaic in propria locuinta fara a fi nevoiti sa platim integral valoarea acestuia, dar si costurile de instalare si legare la retea, fiind vorba aici despre sisteme fotovoltaice on grid casa verde.

In ultima vreme tot mai multi oameni s-au hotarat sa isi achizitioneze astfel de sisteme fotovoltaice, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul subventiilor, sisteme de diverse capacitati dar si de diverse tipuri. Principalul avantaj este ca acest tip de energie poate fi captata pe toata perioada anului, inlcusiv in afara este putin innorat iar cu un sistem corect ales pentru nevoile tale, chiar si dupa mai multe zile intunecate, energia electrica inca va mai fi stocata.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *