O echipa puternica se formeaza in team building!

Am putea spune ca team building-ul este un proces gandit sa dezvolte si sa motiveze un grup, sa imbunatateasca relatiile si raporturile dintre membrii pentru depasirea barierelor in atingerea obiectivelor comune, astfel incat sa devina o ECHIPA. Termenul de team building provine de la cuvantul echipa, iar daca este sa facem o traducere, vom vedea ca team building inseamna de fapt construirea unei echipe.

Pentru angajati, team building inseamna timp de calitate petrecut alaturi de colegi: activitati de echipa care presupun colaborare, strategie, comunicare, creativitate si uneori chiar depasirea propriilor limite, dar si distractie.

Privit mai mult ca o educatie informala, team building este, de fapt, mult mai mult de atat. Acest eveniment nu este doar un prilej de distractie intre colegi, ci un mod de a cunoaste mai bine echipa.

Un concept relativ nou, team building a devenit in ultimii ani aproape imperativ in companiile mari si, nu intamplator, cei care organizeaza anual astfel de evenimente au si rezultate spectaculoase.

Toate companiile, din orice industrie, au castigat de pe urma organizarii unui team building. In ceea ce priveste dimensiunile companiei, indiferent daca vorbim despre o firma mica sau despre o multinationala cu sute de angajati, exista solutii. Daca numarul angajatilor este prea mare, se poate merge pe o varianta de impartire a unei companii pe trepte ierarhice sau pe departamente. Pentru echipele mici, se poate dedica o zi de team building chiar si de la birou, fara ca echipa sa se deplaseze intr-o alta localitate. Este important sa lucrati la un proiect ca o adevarata echipa.

Cel mai bun mod de a uni echipa este prin metoda team building Romania oferita de catre verticaladventure.ro.

Acesta firma specializata in team building ofera activitati in aer liber, care unesc echipa de la birou intr-o unitate restransa care se respecta si se ajuta.

La urma urmei, o „gasca de prieteni” nu este mai eficienta decat o echipa bine consolidata. Scopul acestor programe este de a INTEGRA talentul, abilitatile si creativitatea membrilor grupului. Se sconteaza, astfel, ca atingerea obiectivelor comune ale echipei se va face prin interactiunea punctelor forte ale membrilor ei.

Aceasta nevoie a aparut si ca urmare a unor fenomene ce se manifesta pregnant in mediul de afaceri contemporan:

  • Natura sarcinilor– activitatile companiilor nu se mai bazeaza pe sarcini simple, repetitive, unde indivizii (si nu echipele) exceleaza. Pentru realitatile existente, echipele sunt proiectate astfel incat sa gestioneze activitatile si procesele complexe.
  • Calitatea deciziilor– prin diversitatea personalitatilor membrilor ce o compun, o echipa poate genera mai multe idei decat orice membru luat separat astfel incat decizia se va lua dintr-un spectru mult mai larg de posibile solutii.
  • Asumarea riscurilor– nu cred ca exista dubii asupra faptului ca echipa genereaza o puternica stare de siguranta in randul membrilor sai. Astfel, afinitatea fata de risc (calculat) ce caracterizeaza o echipa este mult mai mare decat cea demonstrata de indivizi.

Recomand verticaladventure.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *