De ce sa folosesti manusi de nitril

Cu atatea tipuri de manusi sterile pe pliata, de ce este indicat sa le alegi pe cele de nitril? Deoarece cauciucul cunoscut sub numele de nitril este foarte diferit de cauciucul natural (latexul).

Aceste manusi nitril au aparut, initial, din necesitatea unor persoane, in special din domeniul medical, de a scapa de alergiile provocate de o anumita proteina prezenta in manusile din latex. In timp, acest tip de manusi a castigat un teren din ce in ce mai mare. In ziua de azi, acestea sunt folosite in foarte multe domenii, mai ales pentru ca nitrilul este cunoscut ca fiind ideal in medii unde rezistenta la hidrocarburi este critica. Acestea sunt bune pentru cei care lucreaza cu uleiuri si solventi.

In domeniul medical, medicii stomatologi sunt cei care prefera manusile de nitril pentru ca reduc posibiltatea unor reactii alergice in randul pacientilor. De asemenea, tatuatorii folosesc astfel de manusi, pentru ca ele intra in contact direct cu pielea clientului.

Pe piata exista manusi nitril colorate, pe care le poti folosi in functie de preferinte. De exemplu, pentru ca tot vorbeam de tatuatori, acestia prefera manusile colorate, in special cele negre. Asta pentru ca manusile negre au devenit un standard al acestei industrii. Acestea sunt foarte rezistente, in special la substantele folosite in culorile de tatuat. De asemenea, orice artist tatuator stie cata “mizerie” se face cand tatuezi. Cu ajutorul acestor manusi de culoare neagra, se camufleaza aceasta mizerie.

Manusile din nitril sunt o optiune foarte buna in diverse domenii de activitate, fie ca se lucreaza cu pacienti, clienti sau cu aparaturi. Aceste manusi ofera un grad ridicat de confort si flexibilitate si sunt mult mai rezistente la intepaturi decat latexul. Poate ca nu au aceleasi caracteristici in ceea ce priveste libertatea simtului tactil, insa au o rezistenta mai mare si nu iti vor cauza nicio reactie alergica.

Daca ai nevoie de manusi de nitril, le poti comanda oricand, de la magazinul online mkd-medicale.ro. Aici, pe langa manusi, poti achizitiona orice tip de consumabile medicale sau alte produse legate de acest domeniu, la preturi foarte bune si de calitate superioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *