Totul despre curatarea hotelor de bucatarie

Vrei sa iti deschizi un restaurant, acesta e visul tau si iata, esti pe cale sa il aduci la indeplinire. Totul nu este chiar atat de de simplu cum te astepti. Daca ti-ai propus sa intri in domeniul HoReCa, asa cum pornesti lucrurile de la inceput, asa vor fi si in continuare in ceea ce priveste afacerea ta.

Iar „micile detalii” constituie si ele cheia. Ideea care sta la baza oricarei afaceri de acest gen este aceea de a oferi publicului posibilitatea de a se simti bine intr-un loc special – asa cum ne place sa credem ca iti consideri restaurantul pe care il vei deschide.

Astfel, trebuie sa stii in primul rand ca bucataria reprezinta o intreaga masinarie compusa dintr-un arsenal: hota, masina de spalat vase, prajitor de paine, aparat de cafea etc. Toate acestea vor functiona mult mai bine daca vor fi pastrate curate.

Curatarea hotei, curatarea sistemelor de ventilatie inseamna eficienta, iar eficienta inseamna o viata mai lunga a restaurantului. Atunci cand un filtru este murdar, un aparat trebuie sa munceasca mai mult pentru a-si face treaba.

Asta inseamna o viata utila mai scurta. Pe langa faptul depunerile formeaza conditiile propice pentru dezvoltarea de bacterii si virusi care ajung intr-un final in produsele preparate.

Evita daunele

Daca nu este curatat sistemul de exhaustare, cu siguranta veti avea scurgeri de grasime in preparate si mirosuri neplacute in bucatarie si in tot restaurantul. Daca in tubulatura exista multa grasime, aceasta poate actiona ca o sursa de combustibil, transportand in continuare focul catre sistemul de evacuare, provocand daune semnificative si punand bucataria si ocupantii ei in pericol iminent.

Toate depunerile, vaporii de grasime, fumul si resturile de mancare se gasesc intr-o stare inflamabila in interiorul sistemului de hote si tubulaturi. Astfel, de la o mica scanteie se poate isca un incendiu (caldura si flacarile din tubulatura sunt de ajuns pentru aprinderea grasimilor, dupa cum am specificat).  Din acest motiv este esentiala curatarea perioadica a sitemului de ventilatie si a tubulaturii.

 

De aici porneste totul

Specialistii specifica faptul ca, durata de curatare a unui sistem de hota si tubulaturi dureaza intre 4-7 ore. Prin urmare, un efort minim, care te va feri de pericole maxime.

Prin urmare, daca te intrebi de ce atata atentie pentru mentinerea bucatariei din restaurant la cote optime, nu mai e nevoie sa repetam ca de aici porneste totul. Hota de bucatarie reprezinta unul dintre elementele centrale ale bucatariei atat ca design, cat si functionalitate.

Pentru ca o hota de bucatarie nu doar aspira mirosurile neplacute, aburul si fumul, ci si improspateaza aerul din interior. Fie ca optezi pentru o hota clasica, telescopica, decorativa, din inox, rustica, neagra, etc., totul e sa ai si grija de ea, ca sa nu esuezi in efortul tau de a avea un restaurant ca la carte.

Mai ales ca filtrele lavabile ale hotelor se preteaza la o curatare simpla si usoara, ce nu implica un efort mare sau costuri crescute. Asa bucatarii tai pot experimenta linistiti in bucatarie, gatind fara grija mirosurilor neplacute si a pericolelor care pot aparea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *