Criterii pentru a alege cele mai bune fotolii pentur copii

Parintii care au nevoie de un spatiu suplimentar in care copilul sa stea si de un loc relaxant, ar trebui sa cumpere fotolii copii in care acestia sa stea in momentul in care asculta povestea preferata. Alegerea celui mai bun fotoliu nu este foarte simpla pentru ca sunt numeroase oferte pe piata si caracteristici de avut in vedere.

Tipuri de fotolii copii

La fel ca si in cazul mobilierului pentru adulti, toate produsele din categoria fotolii copii pot sa aiba forme, designul si moduri de folosire diferite. Sunt si piese pentur living in care utilizatorii pot sta asezati ca pe scaunele moi si confortabile. Se pot alege si piese special concepute pentru relaxare astfel incat copilul sa stea intins in ele ca in hamac.

Daca este vorba despre relaxare, fotoliile de tipul balansoar sau cele de tipul para sunt unele dintre cele mai atractive idei. O categorie speciala sunt fotoliile suspendate, ele fiind elemente intermediare intre hamac si scaun si sunt perfecte pentru copii dinamici, care au din cand in cand nevoie de un colt in care sa poata sta retrasi, sa se calmele zi sa invete cum sa isi gestioneze corect toate emotiile. Daca spatiul este marea problema, poti sa te pregatesti pentru o petrecere in pijamale, optand pentru modelele extensibile care pot fi transformate in patuturi atunci cand vin musafirii.

Materialele joaca un rol important

Tinand cont de tipul patutului si de varsta pe care copilul o are sau de preocuparile sale, dar si de camera in care va fi amplasat acest produs, fotoliul poate fi facut din mai multe materiale. Cei care au nevoie de piese clasice insa pe dimensiuni potrivite pentru copii pot folosi lemnul cum ar fi Pal-ul si stofa care sunt combinatii ideale.

Daca este vorba despre un fotoliu pentru un adolescent, o piesa avangardista este cea mai buna solutie. Aceasta poate fi facuta inclusiv din piele ecologica si cu cadru metalic.

Pentru camerele de copii mici, modelele gonflabile pot sa fie cele mai bune optiuni. Atunci cand salteaua este invelita intr-un strat de plus, ea poate reprezenta o optiune favorabila. In final, o alta idee buna este un fotoliu cu bobite expandate, care arata ca niste eprne mari, dar sunt greu de egalat din prisma confortului oferit.

Un fotoliu bun poate fi umplut cu burete, sau poate fi facut dintr-o combinatie cu arcuri similare canapelelor si foarte urabile. Aceasta varianta se poate gasi cel mai des in piesele pentru copii mari, care vor fi utilizate in mai multe scopuri.

Aceste produse pentru copii trebuie sa aiba si un design interesant pentru a ii atrage si pentru a face ca incaperea special amenajata pentru ei sa arate conform preferintelor lor. De aceea foarte multi parinti apeleaza la fotolii cu forme similare cu ale eroilor preferati din desene animate si din filme. Un fotoliu de care copilul se intragosteste inca de la prima vedere este un produs despre care parintii stiu ca va fi utilizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *