Pe baza caror criterii inchriezi o cladire de birouri in Constanta?

Constanta, orasul de la malul Marii Negre, cu un potential turistic ridicat, are si un potential imobiliar si comercial la fel de ridicat. In Constanta apar foarte multe afaceri care infloresc pe timpul verii, dar si afaceri care sunt pastrate toata perioada anului, oferind locuri de munca locuitorilor municipiului si studentilor. Inchirierea sau cumpararea unei cladiri de birouri Constanta presupune atentie maxima din partea beneficiarilor si respectarea anumitor conditii pentru ca satisfactia sa fie deplina.

De ce trebuie sa tii cont in momentul inchirierii unei cladiri de birouri?

Primul pas in alegerea unui sediu nou pentru companie este selectarea unui set de oferte care corespund nevoilor chiriasilor, fie ca fac singuri acest demers sau apeleaza la un consultant imobiliar. Pe langa zona in care este amplasata cladirea de birouri si buget, mai sunt si alte detalii la fel de importante care pot determina decizia de a cumpara sau de a inchiria.

Un aspect important pentru compararea ofertelor de spatii de birouri de inchiriat este similaritatea parametrilor comparati. Se va pune accent pe compararea suprafetei utile cu cea inchiriabila sau compararea pretului pe mp util cu cel inchiriabil. De asemenea, conteaza foarte mult forma spatiilor pentru birouri in centre de afaceri, ce permite o organizare eficienta a posturilor de lucru, in ce masura exista sau nu lumina naturala in spatiul de birouri, care este durata inchirierii, care sunt cheltuielile de intretinere, ce sume trebuie platite in avans.

Parcarea este un detaliu din ce in ce mai important in alegerea sediului de birouri. Este important ca angajatii sa aiba suficiente locuri de parcare, la fel si managerii, clientii, furnizorii de produse sau de servicii, colaboratorii. In cazul cladirilor incadrate in clasa A, rata medie este de 1 loc la 70 pana la 100 de metri patrati inchiriati. In cazul cladirilor din clasa C, nu exista o regula pentru rata locurilor de parcare aferente spatiului inchiriat.

Nu in ultimul rand, in inchirierea unui spatiu de birouri va conta foarte mult amplasarea, zona de afaceri, vizibilitatea, accesibilitatea auto, existenta unui lift, automatizarea cladirii, daca exista aer conditilonat, electricitate, un generator, cablu, internet, daca sunt servicii de paza si protectie, de intretinere si curatenie, daca sunt restaurante in incinta sau in apropierea cladirii si daca exista flexibilitate in compartimentare. Alegerea unei cladiri de birouri in Constanta nu ar trebui sa dea prea mari batai de cap oamenilor de afaceri, deoaerce orasul are un potential economic foarte dezvoltat, cea mai infloritoare perioada fiind cea pe timp de vara.

Cererea tot mai mare de birouri de inchiriat in Constanta a dus la aparitia unor oferte foarte bune in acest sens, atat cladiri din clasa A, B si C, in functie de necesitatile si de preferintele, dar mai ales de bugetul fiecarui client in parte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *