Avantajele lecturii pentru copii

Avantajele, in ceea ce priveste dezvoltarea cognitiva, pentru copii pot deriva din citirea unor texte narative, fie ca sunt basme, povesti, dar si carti copii insotite de imagini, carti tactile si reviste in general. Aceasta metoda de dezvoltare a copiilor a fot intotdeauna sustinuta de au fost de pediatrii, educatori, psihologi etc.

Citirea in mod regulat de la o varsta frageda ajuta, in primul rand, la formarea unei atitudini mai deschise si mai pozitive fata de invatare, cunostere si cultura in general. Chiar si abilitatea de a scrie se imbunatateste si este favorizata de departe, in comparatie cu copiii care nu citesc. Daca doriti sa achiztionati pentru micutul dvs. carti pentru copii, va recomandam libraria online universenciclopedic.ro. Aici veti gasi titluri din literatura nationala, dar si foarte multe din literatura internationala, de la edituri pentru copii renumite.

In afara de lectura, nu trebuie sa subestimam insa importanta unei alte practici valoroase pentru cresterea copilului: cititul alaturi de parinte. Aceasta forma de a citi este foarte diferita fata de cititul de unul singur si puteti incepe chiar inainte ca micutul sa invete sa o faca de unul singur. Chiar ca bebelusii pot fi incurajati sa rasfoiasca impreuna cu adultul o carte ilustrata, din care parintele va citi partea scrisa, aratand si explicand imaginile. Povestile il fac pe copil sa creeze legaturi, mintea se deschide si creste mai repede, conexiunile dintre diverse parti ale creierului, cum ar fi memoria si emotiile, identificarea si gandirea, sunt stabilite usor si natural.

Lectura cu un parinte favorizeaza, de asemenea, apropierea fizica: pentru a citi o carte impreuna este necesar sa stati impreuna cu copilul. Complicitatea emotionala si intimitatea sunt consolidate pagina cu pagina, intr-un sentiment comun de bunastare, seninatate si relaxare. Nu este o coincidenta faptul ca li se spune copiilor sa citeasca povestile la culcare.

In cele din urma, citirea impreuna cu un parinte este un instrument excelent de divertisment si poate stimula, de asemenea, diferite simturi ale copilului, ca in cazul cartilor tactile si a tuturor acelor carti pentru copii care integreaza aspectul verbal cu aspectul perceptiv, de asemenea.

De aceea, este recomandat sa le cumparati copiilor cat mai multe carti, cu povestiri diferite, in functie de varsta lor. Intrand pe site-ul universenciclopedic.ro veti descoperi un intreg univers al cartilor pentru cei mici.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *