Lecturarea pentru copii – principalele avantaje

 

Avantajele, in ceea ce priveste dezvoltarea cognitiva, pentru copii pot deriva din citirea unor texte narative, fie ca sunt basme, povesti, dar si carti copii insotite de imagini, carti tactile si reviste in general. Aceasta metoda de dezvoltare a copiilor a fost intotdeauna sustinuta de pediatrii, educatori, psihologi etc.

Citirea in mod regulat de la o varsta frageda ajuta, in primul rand, la formarea unei atitudini mai deschise si mai pozitive fata de invatare, cunostere si cultura in general. Chiar si abilitatea de a scrie se imbunatateste si este favorizata de departe, in comparatie cu copiii care nu citesc. Daca doresti sa achiztionezi pentru juniorul tau carti pentru copii, iti recomand site-ul universenciclopedic.ro. Aici vei gasi titluri din literatura nationala, dar si foarte multe din literatura internationala, de la edituri pentru copii renumite.

Nu trebuie sa subestimam, insa, importanta unui aspect valoros pentru cresterea armonioasa a copilului: cititul alaturi de parinte. Aceasta forma de a citi este foarte diferita fata de cititul de unul singur si poti incepe chiar inainte ca micutul sa invete sa o faca de unul singur. Chiar si bebelusii pot fi incurajati sa rasfoiasca impreuna cu adultul o carte ilustrata, din care parintele va citi partea scrisa, aratand si explicand imaginile. Povestile il fac pe copil sa creeze legaturi, mintea se deschide si se dezvolta.

Lectura cu un parinte favorizeaza, de asemenea, apropierea fizica: pentru a citi o carte impreuna este necesar sa stai impreuna cu copilul. Complicitatea emotionala si intimitatea sunt consolidate pagina cu pagina, intr-un sentiment comun de bunastare, seninatate si relaxare. Nu este o coincidenta faptul ca li se spune copiilor sa citeasca povestile la culcare.

In cele din urma, citirea impreuna cu un parinte este o metoda excelenta de divertisment si poate stimula, de asemenea, diferite simturi ale copilului, ca in cazul cartilor tactile si a tuturor acelor carti pentru copii care integreaza aspectul verbal cu aspectul perceptiv, de asemenea.

De aceea, este recomandat sa le cumparam copiilor cat mai multe carti, cu povestiri diferite, in functie de varsta lor. Pe site-ul universenciclopedic.ro vei gasi acum cu reduceri de -50% o varietate de astfel de carti pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *