Tu stii sa alegi corect hidroforul ieftin pentru gospodaria ta?

In conditiile din mediul rural in care oamenii nu au apa curenta, nu au o fantana in curte sau orice alta sursa de apa atat pentru interiorul gospodariei, cat si pentru gradina, cea mai buna solutie ramane hidroforul.

Lipsa canalizarii din zone rurale, dar si din unele medii urbane poate crea adevarate dificultati celor care vor sa isi amenajeze o locuinta, o gospodarie sau o casa de vacanta. Deci in gospodarie exista un put sau o fantana, a cara galeti nu este o solutie tocmai avantajoasa, ci mai degraba temporara si ineficienta pe timp de iarna.

Din fericire, oferta de hidrofoare ieftine este foarte bogata si variata in mediul online, astfel incat oamenii sa isi poata alimenta casa de la tara cu apa curata si fructele si legumele din gradina cu apa.

Ce este hidroforul si din ce este alcatuit?

Hidroforul este un sistem automatizat gratie caruia utilizatorii pot lua apa direct dintr-o retea subterana, astfel incat sa o redistribuie eficient in functie de nevoile acestora, sub presiune constanta. Hidrofoarele pot fi utilizate pentru a trage apa din mai multe tipuri de retele, inclusiv puturi adanci de apa si conducte.

Modul de functionare este simplu: hidroforul aspira apa dintr-o sursa subterana, o trimite catre robinetii instalatiei sanitare si apoi apa este introdusa intr-un rezervor tampon de une este refulata in tevile casei, catre robineti.

Hidroforul este alcatuit din mai multe componente: pompa, actionata de un motor electric, ce exercita presiunea necesara pentru a trage apa din sursa si pentru a o trimite in instalatia sanitara, furtunul de absorbtie care face legatura intre sursa de apa si pompa si care ajuta la aspiratia apei, dar si sorbul care are rolul unui filtru ce opreste impuritatile mari.

De asemenea, hidroroful este alcatuit din vasul de expansiune, reprezentat de rezervorul unde este stocata apa, dar si din presostat care masoara si controleaza presiunea apei din circuit, manometru si racordul cu cinci cai.

Tipuri de hidrofor si criterii de alegere

Pe piata exista mai multe tipuri de hidrofoare, factorul important de alegere fiind adancimea sursei de apa. Hidroforul cu o pompa de suprafata este necesar pentru adancimi de 8-9 metri. Hidroforul cu pompa cu ejector este recomandat pentru adancimi mai mari de 9 metri, dar mai mici de 25 de metri. Pentru adancimi mai mari de 25 de metri, va fi nevoie de un hidrofor cu pompa submersibila.

Amplasarea hidroforului este la fel de importanta. Nu se recomanda amplasarea acestuia in spatiul de locuit, ci mai degraba in garaj, subsol, pe o suprafata plana, fixat cu dibluri. Montarea hidroforului nu ar trebui sa puna mari probleme cumparatorilor. Acesta nu este un procedeu complicat, atata timp cat au la dispozitie uneltele si piesele necesare, precum cutter, surubelnita, banda de teflon si doua chei reglabile.

Nu in ultimul rand, oamenii trebuie sa tina cont de specificatiile tehnice ale hidrofoarelor, de performanta acestora, de capacitatea rezervorului, dar si de pretul cu care vor cumpara hidroforul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *