Cum procedezi in caz de accident cu elemente de caroserie avariate?

Din pacate, frecventa cu care se intampla accidentele in Romania este din ce in ce mai mare, iar printre cauzele acestora se numara neatentia soferilor, aglomeratia de pe sosele si din orase, drumurile proaste, pietonii care nu tin cont de regulile de circulatie, conditiile meteorologice si multe altele.

Practic, motivele producerii unui accident sunt foarte variate. Important este ca soferii sa stie ce au de facut in cazul unui accident in care au fost implicati si in care au fost avariate elemente de caroserie.

Dupa procedurile necesare ce trebuie avute in vedere si efectuate in cazul unui accident, conducatorii auto pot lua legatura cu cei de la Secco Center pentru a inlocui elementele de caroserie avariate. In cazul unui accident in urma caruia trebuie schimbate piese de caroserie Opel Insignia, aceiasi specialisti ii scot pe proprietarii masinilor din incurcatura, fara a fi necesar sa apeleze la firmele de dezmembrari. 

In caz de dauna auto, cum trebuie sa procedeze soferii?

Imediat dupa producerea accidentului, conducatorul auto trebuie in primul rand sa instiinteze organele competente pentru a se prezenta la fata locului. De asemenea, este important ca acesta sa notifice asiguratorul cu privire la evenimentul care a produs dauna auto, mai ales cauzele si imprejurarile in care s-a produs.

Politele RCA despagubesc, in general, vatamarile corporale ale persoanei pe care conducatorul auto a accidentat-o, pagubele materiale, avarierea elementelor de caroserie, pagubele rezultate din lipsa folosintei vehiculului avariat, precum si cheltuielile de judecata platite de cel nevinovat, in cazul unui proces.

Cum recunosti o masina care a avut daune majore inainte de a o cumpara la mana a doua?

Masinile second hand nu reprezinta cea mai buna alegere, insa, de cele mai multe ori, oamenii fac astfel de achizitii pentru ca pretul este mult mai mic. Din masinile second hand vandute, statisticile arata ca peste 35 la suta au avut nevoie de reparatii in urma unor incidente auto sau chiar a unor accidente majore. Cum pot recunoaste persoanele interesate de achizitionarea unei asemenea masini faptul ca a fost implicata in accidente?

In primul rand, potentialii cumparatori trebuie sa urmareasca linia caroseriei, care va spune din primul minut daca au existat reparatii facute la masina. Este necesara urmarirea alinierii elementelor masinii pentru a observa daca pastreaza linia data de producator, iar pentru acest lucru este recomandat ca masina sa fie dusa intr-un loc cu lumina, ziua, pentru ca elementele sa fie mai usor de observat, preferabil din spate in fata si apou din partea frontala, cu privirea la nivelul capotei, astfel incat orice asimetrie sa poata fi observata.

Se va tine cont si de distanta dintre elementele de caroserie, de eventualele urme de impact, de reparatii, de vopsire a unei portiuni, de neconcordanta fina a culorii unui element al caroseriei cu restul masinii, cat si de starea in care se afla portbagajul in interior, daca au existat indreptari ale acestuia in trecut etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *