Alege numele perfect pentru printesa ta Siameza!

 

Iubitorii de pisici stiu cat de greu este sa primeasca in dar un pui de pisica, sa adopte o pisica sau sa cumpere un animalut de companie pe care sa il faca membru al familiei, fara a avea un nume potrivit pentru acesta. Numele de pisici sunt la fel de greu de ales ca si numele de bebelusi, insa, bazandu-se pe infatisarea lor, stapanii cu siguranta le vor gasi numele potrivit.

Cei care cauta nume de pisici au norocul de a putea sa aleaga din zecile de nume potrivite disponibile in acest articol. O pisica Siameza este atat de pretioasa si de pretentioasa, incat numele trebuie sa aiba o rezonanta speciala.

Variante de nume de pisici aristocrate

Pisica va deveni in scurt timp un membru al familiei. Cu siguranta ca aceasta se va dovedi un companion de incredere pe drumul vietii, atat pentru cei singuri, cat si pentru familiile unde exista copii dornici sa se joace cu un asemenea animalut. Femela sau mascul, pisica are nevoie de un nume care sa i se potriveasca perfect si sa o reprezinte.

Cele mai populare nume de pisica in ultimii ani sunt: Felix, Max, Tiger, Sam, Mitzi, Coco, Missy, Bella, Lili, precum si Charlotte, Minou, Grisou, Pacha sau Suzy. Dar lista de nume pentru pisici nu se opreste aici.

Cei care cauta mai „adanc” pe internet nume de pisici, vor gasi o lista de cateva zeci sau chiar sute de variante, de la Adonis, Bebe, Ben, Jinx la Pufosel, Motanel, Lucky, Alma, Tomi, Kiki, Alfy si multe altele, unele „inventate” special pentru o anumita pisica, in functie de o caracteristica singulara a acesteia.

Caracteristici si ingrijire pisica Siameza

Dupa gasirea numelui potrivit, este important ca proprietarii sa se intereseze de tot ceea ce inseamna ingrijirea unei pisici Siameze.

Aceasta este foarte pretentioasa si necesita o atentie deosebita. Pisica Siameza are blana scurta, este inteligenta si sociabila, nu prezinta probleme grave de sanatate si traieste pana la 15 ani, chiar si mai mult daca este bine ingrijita.

Pisica Siameza provine din Siam, noua Thailanda, unde existau doua variateti: cea regala, de culoarea fildesului si cu extremitatile de un colorit mai inchis, iar restul de culoarea ciocolatei, cu extremitatile avand o tenta si mai inchisa. Pisica Siameza era mandria Siamului, paznicul templelor, fiind prezenta la curtile regale.

Siamezele au un comportament placut, fiind cunoscute pentru incercarea lor de a comunica cu stapanii lor umani. Aceste pisici sunt foarte „vorbarete”, miauna prelung, dar sunt si loiale si foarte inteligente, aratandu-si continuu si nestingherit afectiunea. Sunt energice si se adapteaza foarte bine la viata de interior, insa nu le place sa stea singure.

Siamezele sunt, in general, pisici sanatoase, care au nevoie de o alimentatie adecvata, de miscare, de ingrijire medicala, trebuie sa fie vaccinate si deparazitate, sa primeasca afectiune din partea stapanului, pentru a avea viata frumoasa si lunga.

In prezent exista mai multe varietati de culoare in cadrul acestei rase. Se poate vorbi despre Siameze de culoare bej-roscat, liliachiu, ciocolatiu, dar si albastre, cele mai „venerabile” din cauza reflexelor asemanatoare portelanului. Numele potrivite pentru o astfel de pisica Siameza ar fi Diva, Regina, Printesa, Abby, iar lista poate continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *