Bilete teatru drama romantica

In drama romantica,  in sensibilitatea dramei „sentimentale” si „sfasietoare”, nu este dificil sa gasesti trasaturi ale romantismului timpuriu sau inceputurile unui nou stil dramatic. Cumpara bilete teatru drama romantica de pe site-ul entertix.ro pentru a vedea vremea tragediei clasice si obisnuinta cuvintelor autorului literar care sunt puse in scena de actori talentati. Aceasta introducere este considerata un manifest de drama romantica. Hugo pune bazele noii dramaturgii, care a fost proclamata neschimbata inca de pe vremea lui Aristotel, „loialitatea fata de natura”. Hugo, aparand „fidelitatea fata de natura”, se incadreaza brutal in ceea ce tragedia clasica numeste „fidelitate” in trei unitati. „Pentru a traversa, unitatea timpului cu unitatea locului”, spune Hugo in prefata „Cromwell”, „pentru a le transforma intr-o grila de celule si a lasa in ea cu mare pedanterie toate faptele, toate acele popoare, toate acele figuri care se afla in astfel de mase, ce „copleseste realitatea si inseamna desfigurarea oamenilor si a obiectelor, facand grimase de istorie”. Pentru a intelege sensul acestor cuvinte, cumpara bilete online la spectacole de teatru drama romantica.

Teatru drama romantica – unitatea actiunii

Lasand in vigoare unitatea actiunii, Hugo si natura sa, inteleg cu totul altfel, teoria dramei clasice. Acolo, unitatea de actiune a cerut unidirectionalitatea complotului, fara nicio abatere in lateral, nici macar sa nu permita tragicului sa fie comic – era totusi un teatru al situatiilor, un teatru al personajului ca o singura pasiune. In acelasi timp, Lessing si Didro supraestimeaza hotarat natura comiculului, si o introduc in personaj ca clarobscur psihologic. Romanticismul subliniaza accentuat aceasta pozitie, reflectand-o si din punct de vedere structural. Hugo intelege unitatea de actiune ca legea perspectivei teatrale. O astfel de unitate nu este deloc incalcata de ramurile secundare, ale temei principale. Este important ca toate acestea sa fie holistice si coerente si sa se bazeze pe actiunea principala, cea mai importanta.

Bilete online la teatru drama romantica

 

A cumpara bilete online la piesele de teatru in genurile „dramei” si „romantismului” vei vedea ca uratenia exista alaturi de frumos, urat alaturi de gratios, unde amuzantul este partea flip a maiestuosului, unde raul este conectat cu binele si umbra cu lumina. Acest lucru face ca oamenii sa cumpere bilete teatru drama romantica, aparand teoria grotescului dramatic. Scenaristul vede un asemenea grotesc „printre povestitori, cronicari si romancieri, inainte ca autorii romantici sa-l aduca pe scena; inspirat fiind de legende populare si superstitii antice din Evul Mediu. Astfel, isi pune stampila pe fronturile catedralelor gotice; chiar se strecoara pe altar cand se serveste masa unui magar sau cand se alege tatal unui orfan.  Grotescul confera structural un efect de contrast sublimului si, prin urmare, subliniaza in continuare valoarea sa. Polonius sau Caliban fac ca Ophelia si Miranda sa fie si mai vrajitoare, iar umorul grosolan declanseaza versurile delicate ale lui Hamlet. Iago, Tartuffe, Polonius, Harpagon, Bartolo, Falstaff, Scapen, Figaro – toate acestea definesc piesele de teatru de drama romantica ca o galerie a unor exemple inalte de grotesc dramatic. Teatrul a devenit cu adevarat uimitor. Estetica teatrului se bazeaza pe un element de drama romantica clar simtita. Dar limbajul teatral modern si spectaculos rostit de actori, nu intuneca sensul ascuns al povestilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *