Echipamente HoReCa pentru porții mici ce aduc profit mare

 

Distribuitorii oferă o mulțime de utilaje fast food celor interesați, așa încât este o adevărată provocare să alegi inteligent unele care nu doar să arate foarte bine, dar și să îți ofere  șansa obținerii unui profit cât mai ridicat în activitatea pe care o desfășori în acest domeniu, atât de competitiv în prezent și în România.

Porții de mâncare pentru pitici care aduc profituri pentru uriași

De ceva vreme există o luptă puternică contra alimentelor gătite rapid, dar ele rămân în continuare la modă. O soluție creativă pentru a vă păstra și chiar să vă creșteți numărul de clienți, obținând și venituri suplimentare comparativ cu alți jucători de pe piață, este aceea de a realiza mâncare rapidă în porții reduse. Deși pare ciudat, în loc să vă scadă veniturile, ele vor crește în acest fel neașteptat de mult.

Într-o perioadă în care dietele sunt la mare modă, porțiile de mâncare reduse ca gramaj, pe care să le poți cuprinde doar între degetele unei singure mâini, reprezintă un tip de alimente care înregistrează din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară.

Aceste mici porții pot să fie de diferite feluri: mini sandwich-uri,  mini dulciuri, mini pizza, mini burgeri, mini porții de cartofi prăjiți, mini salate etc.  Meniurile sunt variate, de la cele mai sănătoase până la cele mai gustoase, după preferințe și buget.

Cu toate că aparent câștigurile vor fi mai mici vânzând astfel de produse alimentare, nu se întâmplă așa, deoarece nimeni nu o să își comande o singură mini porție care seamănă mai mult cu un aperitiv decât cu un fel principal, ci va fi ispitit să își ia mai multe.

La fel se întâmplă și cu deserturile, deoarece clienții văzând ce aport caloric redus au, scapă de orice grijă și, în loc să se rezume doar la o singură porție, comandă mai multe. Acest comportament este în detrimentul lor, deși ei se distrează și mănâncă copios fără însă a se simți vinovați, în timp ce proprietarii de localuri care oferă mâncare rapidă în porții ca pentru pitici se bucură pentru că le crește profitul văzând cu ochii.

Există o infinitate de variante de rețete de mini porții de mâncare, singura limită fiind imaginația celor ce conduc localurile în cauză. Desigur, ele trebuie adaptate stilului unității fast food, indiferent că vorbim de o selecție de brânzeturi, de mini pizza, mini burgeri, cartofi prăjiți sărați, preparate din carne de pui etc.

Alt secret al succesului porțiilor mici, care pot fi cuprinse doar între degetele unei singure mâini, îl reprezintă și prezentarea acestora: pe țepușe, scobitori și bețișoarele de lemn, farfurii și castronele micuțe, păhăruțe chic.

Echipamente gastronomice competitive, pentru folosire intensivă

Totuși, trebuie menționat și faptul că, de cele mai multe ori, este nevoie de niște echipamente fast food performante, cu un randament foarte bun, deoarece este mult mai dificil să gătești zece porții mici decât o singură porție mare, fiind vorba și de o anumită dexteritate suplimentară a personalului angajat.

În materie de mâncare fast food echipamentele esențiale sunt cele pentru gătirea la cald, iar o friteuză pentru cartofii prăjiți nu trebuie să lipsească, alături de o instalație de sărare a acestora. Nu trebuie uitată nici mașina de curățat cartofi, deoarece cartofii proaspeți vor fi întotdeauna mai gustoși decât aceia cumpărați gata curățați și feliați de la supermarket (mai ales că feliile chiar ar trebui să fie extrem de subțirele, tip pai!).

Pentru gătirea cărnii e nevoie de anumite echipamente profesionale care să reziste la folosire intensivă. De pildă o plită bună și un grătar multifuncțional sunt indispensabile.

În afară de echipamentele pentru alimentele fierbinți, există și echipamente necesare pentru alimentele reci care trebuie să respecte standardele de igienă și să garanteze menținerea produselor proaspete, de o calitate bună până la momentul vânzării.

Pentru a menține produsele la rece, dulapul frigorific este esențial. Acesta este un soi de echivalent al frigiderului, unul în versiune profesională. El este anume fabricat pentru a rezista la deschideri frecvente și a se regla rapid. Există modele de echipamente frigorifice profesionale ce mențin o temperatură rece peste 0 grade Celsius, dar și altele pentru temperaturi negative ce pot coborî destul de mult sub această valoare a înghețului, precum și modele mixte de dulapuri frigorifice.  Ele pot să fie ventilate la rece, semiventilate sau statice.

Alături de ele, vitrinele de prezentare calde și reci sunt de asemenea un must have. Găsiți aceste echipamente și multe altele cu prețuri competitive la TC Romania Crown Cool!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *