5 moduri de a alege corpurile de iluminat pentru livingul tau

Camerele de zi necesita trei tipuri de iluminat: ambiental, de lucru si de accent. Lumina ambientala ofera acea lumina generala si extrem de utila oricarei incaperi, iluminarea de lucru directioneaza lumina catre anumite zone de lucru, iar luminile de accent evidentiaza obiecte specifice. Exista mai multe optiuni si pot fi alese foarte multe tipuri de plafoniere living in functie de modul in care spatiul este amenajat si de celelalte obiecte din interior.

Plafoniere living in combinatie cu corpuri de iluminat amplasate in diverse locuri

Un amestec de plafoniere living si alte corpuri de iluminat, amplasate in diferite puncte din camera, este esential pentru crearea unei scheme de iluminare corespunzatoare in camera de zi. Se pot utiliza aplice si lustre, candelabre si veioze, totul pentru a face o camera sa arate bine.

Elementele decorative de accent sunt cele care ar trebui sa fie cel mai bine scoase in evidenta intr-o astfel de camera pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

Lumini calde pentru camera de zi

Cand vine vorba de iluminarea ambientala, este recomandat sa fie folosite mai multe corpuri de iluminat. Se poate folosi o lustra centrala alaturi de alte corpuri de iluminat mai mici, dar totusi puternice. Alegerea unor becuri calde pentru corpurile de iluminat este cea mai buna decizie intr-un spatiu in care confortul se afla pe primul loc.

Alegerea corecta a luminilor pentru camerele de zi mari

Intr-o camera mare, este posibil sa nu fie suficient un singur corp de iluminat suspendat. In cele mai multe cazuri, lustrele pot sunt o solutie buna, dar daca acestea nu sunt potrivite decorului se pot alege si alte variante.

Se pot pune si mai multe corpuri suspendate sau plafoniere insa acestea trebuie sa fie discrete. Corpurile de iluminat de genul acesta trebuie sa fie foarte simple si discrete, altfel efectul va fi cu siguranta contrar celui dorit.

O singura sursa de lumina in mijlocul tavanului

Iluminarea utilizand un singur corp pe tavan poate oferi lumina de accent si se va transforma in punct focal fiind singurul corp de iluminat din incapere. Aceasta solutie nu este foarte comuna si este extrem de usor ca persoana care se ocupa de amenajare sa greseasca.

O astfel de lumina se poate folosi pentru a scoate in evidenta accentele tavanului si pentru a  adauga o aura de eleganta  unui spatiu sofisticat, insa in anumite stiluri de amnejare interioara este posibil sa fie prea putina lumina si camera sa fie foarte intunecata dupa lasarea serii.

Iluminarea cu corpuri de podea

Poate fi introdusa in scena o sursa de lumina centrala cu o lampa de podea. Este necesar insa sa fie un corp de iluminat mare, care sa poata oferi suficienta lumina, dar care sa nu incurce mersul prin incapere sau sa obtureze anumite zone importante.

De obicei, se folosesc mai multe corpuri de iluminat de genul acesta in camerele foarte mari, unde exista suficient loc pentru ele si unde nu vor incurca persoanele din interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *