Ce trebuie sa stii despre laptele Humana?

Laptele praf vine intr-o varietate de forme, cum ar fi lapte integral, unt, fara grasime si degresat. Este o sursa de vitamine si minerale precum magneziu, calciu, zinc, potasiu si fosfor. Laptele praf este produs prin extragerea apei si a grasimilor din laptele pasteurizat proaspat, conform fisei de informare a produselor alimentare. In timpul procesului de extractie a apei, substantele nutritive benefice precum aminoacizii sunt mentinute.

Vitamine

Laptele praf contine o serie de vitamine, cum ar fi A, D, E si K. Conform studiilor efectuate in acesta directie si mai ales a specialistilor vitamina A este benefica pentru sistemul dumneavoastra imunitar, pentru sistemul de reproducere si pentru vedere si ajuta la cresterea si diferentierea celulara. Vitamina D va ajuta intestinele sa absoarba fosforul si calciul, care ajuta oasele, articulatiile si inima. Vitamina E este un puternic antioxidant care protejeaza lipoproteinele si membranele celulare, precum si stimuleaza raspunsul imunitar al organismului la boli. Vitamina K este importanta pentru coagularea corecta a sangelui.

Proteine ​​si aminoacizi

Laptele lichid, din care provine laptele praf, contine zer, cazeina si alte proteine. Proteinele din zer includ imonoglobuline, proteaza-peptone, alfa-lactoglobulina, beta-lactoglobulina si fractii de albumine serice din sange. Praful de lapte contine aminoacizi, cum ar fi izoleucina, leucina, lizina, metionina, histidina, fenilalanina, valina, treonina si triptofanul, care sunt esentiale pentru o buna sanatate si promoveaza functiile generale ale corpului. De asemenea, studiile arata ca aminoacizii gasiti in proteinele laptelui praf sunt biodisponibili si digerabili.

Carbohidrati

Cel mai raspandit carbohidrat in laptele praf este lactoza. De asemenea, contine glucoza, oligosacraide si galactoza. Glucoza si galactoza formeaza lactoza care poate beneficia sugarilor prin prevenirea tulburarilor gastro-intestinale si promovarea bacteriilor cu acid lactic. De asemenea, lactoza poate beneficia de dietele diabetice, deoarece nu creste nivelul de glucoza din sange si este digerata mai lent decat glucoza si fructoza. De asemenea, lactoza ajuta corpul tau sa absoarba calciul. Daca sunteti intolerant la lactoza sau aveti dificultati in a digera laptele lichid, este posibil sa aveti dificultati in a digera laptele praf.

Laptele praf este un produs lactat fabricat, format atunci cand laptele lichid este evaporat. Praful de lapte permite pastrarea acestuia fara refrigerare, fara a limita soiurile disponibile consumatorilor. Lapte, produse din zer, lapte fara grasime si lapte integral pot fi uscate in vrac.

Lista avantajelor laptelui praf

  1. Poate fi fortificat

Deoarece laptele a fost evaporat si transformat intr-un „praf”, este un produs usor de fortificat.

  1. Poate fi utilizat in prepararea produselor de patiserie

Laptele praf poate fi utilizat si in bucatarie, mai cu seama in prepararea dulciurilor, intrucat ofera un gust formidabil.

Totodata, laptele praf este special creta pentru bebelusi. De exemplu, laptele Humana, este destinat bebelusilor incepand de la 3 luni si de la un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *