Calea juridica nu este singura solutie pentru rezolvarea litigiului avut cu banca sau cu IFN-ul

Pana sa se infinteze CSALB, rezolvarea litigiului avut cu banca sau cu IFN-ul era o incercare cu sanse minime de reusita. Persoanele fizice sau juridice care din varii motive intrau in litigiu cu banca sau cu IFN-ul de la care contractasera un imprumut, trebuiau sa se adreseze instantelor de judecata pentru solutionarea litigiului. Un astfel de demers necesita investirea unei sume de bani destul de mari, foarte multa birocratie precum si un termen foarte lung de asteptare. Aceste detalii ii faceau pe clientii nemultumiti de modul in care erau tratati de banca sau IFN sa renunte la demersul juridic si sa accepte situatia in care se aflau. In momentul de fata, un astfel de litigiu poate fi rezolvat foarte simplu si rapid prin intermediul unui conciliator.

Ce este CSALB si de ce ai nevoie de serviciul acestei institutii?

Centrul pentru Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar este o entitate juridica autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridica, care din 2016 solutioneaza in cel mai scurt timp posibil litigiile aparute intre clienti si banci sau IFN-uri. Spre deosebire de apelarea la justitie, apelarea la serviciile oferite de catre un conciliator ofera mult mai multe avantaje, cateva dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Perioada de timp foarte scurta in care este solutionat litigiul este unul dintre cele mai importante motive pentru care conciliatorul CSALB este cea mai buna alternativa pentru a rezolva litigiul avut cu banca sau cu IFN-ul. 90 de zile este durata maxima pentru solutionarea litigiului. Indiferent de cat de repede ar merge procesul juridic de solutionare a litigiului, acesta nu va fi rezolvat in 90 de zile. Asadar, pentru a scapa de un stres inutil cauzat de timpul de asteptare foarte lung dar si de costurile foarte mari pe care le implica un timp mare de asteptare trebuie sa apelezi la un conciliator CSALB. Acesta va rezolva orice litigiu in maxim 90 de zile.
  • Persoanele fizice nu trebuie sa achite nici un ban pentru contractarea acestui serviciu, in timp ce persoanele juridice trebuie sa achite un cost foarte mic.
  • Conciliatorii care lucreaza in cadrul acestei institutii sunt specializati in Drept si in domeniul financiar – bancar motiv pentru care acestia au suficienta expertiza pentru a negocia cele mai bune conditii pentru solutionarea litigiului.
  • Reducerea ratelor, dobanzilor, comisioanelor sau chiar stergerea datoriilor sunt rezultatele care pot fi obtinute ca urmare a apelarii la serviciile oferite de catre acesti conciliatori.

Concluzii

Nu trebuie sa te mai feresti sa intri in litigiu cu banca sau cu IFN-ul in cazul in care stii ca ai dreptate. Legislatia s-a dezvoltat foarte mult si in ceea ce priveste rezolvarea litigiilor avute cu institutiile financiare bancare sau nebancare motiv pentru care in momentul de fata ai mai multe sanse de castig. Apelarea la un conciliator CSALB este cea mai buna decizie pe care o poti lua in cazul in care doresti sa castigi in cel mai scurt timp litigiul pe care il ai cu banca sau cu IFN-ul caruia ii datorezi bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *