Cum sanitarizezi zonele de stocare a alimentelor cu un generator de ozon

Industria alimentara este printre cele mai dezvoltate industrii din lume. Pe zi ce trece creste tot mai mult si ia o amploare din ce in ce mai mare. Avand in vedere tot procesul de productie si traseul alimentelor de la producator si pana pe raftul magazinelor, acest drum trebuie atent supravegheat pentru a inlatura pe cat de mult posibil contaminarea cu diversi agenti patogeni. Pentru ca totul sa functioneze exact asa cum trebuie, se realizeaza periodic igienizarea atat a echipamentelor cat si a spatiilor cu cel mai bun generator de ozon.

Ozonul sau O3 este un gaz care, datorita faptului ca este extrem de instabil, este un foarte bun agent de oxidare. Aceasta il face un excelent dezinfectant iar in ultima decada, din ce in ce mai multe autoritati de reglementare a regulilor de dezinfectie si igiena il aproba pentru a fi utilizat in industria alimentara.

Prin procesul de oxidare, bacteriile, virusurile, biofilmul si alti agenti patogeni sunt distrusi prin modificarea structurii moleculare fara a avea sansa de a se adapta. Ozonul este foarte eficient cand vine vorba de stocarea carnii in spatii reci. De asemenea, acesta previne cu succes dezvoltarea de drojdii si mucegaiuri pe fructele depozitate.

3 reguli de respectat pentru o zona de depozitare sigura

  1. Locatia special creata pentru depozitarea alimentelor sa fie proiectata si amplasata astfel incat sa fie prevenita contaminarea si sa se poata realiza procesul de igienizare cu usurinta.
  2. Unitatea de depozitare trebuie amplasata in asa fel incat sa fie departe de:
  • zonele care pot fi surse de contaminare, cum sunt zonele poluate si zonele industriale;
  • zonele cu risc de inundatie trebuie evitate sau trebuie luate masuri preventive de protectie a alimentelor in cazul unui dezastru natural;
  • zonele care prezinta un risc ridicat de infestare cu diversi agenti patogeni prin activitatile derulate in jur;
  • zonele in care deseurile nu pot fi inlaturate cu usurinta si in mod eficient.
  1. Interiorul spatiilor de depozitare trebuie sa fie alcatuite din materiale rezistente care nu ridica dificultati la curatare si sunt usor de intretinut si de dezinfectat.

Sanitarizarea zonei de depozitare cu un generator de ozon

In functie de tipul de alimente si de agentii patogeni care se doresc a fi inlaturati sau preveniti, e nevoie de o anumita concentratie de Ozon pentru o anumita perioada de timp. Daca Ozonul este in concentratie mai slaba va fi necesara o expunere prelungita a suprafetelor insa nu este recomandata o crestere a concentratiei de Ozon peste limita admisa.

Exista de asemenea, posibilitatea de a dizolva Ozonul in apa si de a folosi solutia rezultata la dezinfectarea tuturor suprafetelor prezente in interiorul depozitului. Aceasta activitate poate inlocui complet dezinfectarea utilizand agenti chimici care pot fi toxici in concentratii ridicate.

Asadar, alege cel mai bun generator de ozon si sanitarizeaza cu succes spatiile in care iti depozitezi alimentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *