Când trebuie să primești consiliere juridică în cazul unui accident auto?

Vrei să soliciți despăgubiri pentru răniri după un accident de mașină pe care nu l-ai provocat? Ia în considerare serviciile unui avocat accidente rutiere in Bucuresti, specialist pentru accidente de circulație.

Avocat specializat pentru accidente de circulație

Avocatul victimelor accidentelor de circulație ar trebui să se ocupe de despăgubire pentru persoana vătămată, pentru rănile provocate după un accident de mașină (sau daune materiale) și, de asemenea, să reprezinte partea vătămată în cadrul procedurilor penale împotriva autorului accidentului.

Victimele unui accident de mașină pot fi sfătuite să fie active în procedurile penale și să își exercite drepturile, de exemplu, să inspecteze dosarul penal și să participe la procesul principal, deoarece compania de asigurări a vehiculului vinovat de accident așteaptă, în unele cazuri, să acorde despăgubiri pentru vătămări până la finalizarea procesului penal. În multe cazuri, este de asemenea adecvat să se solicite despăgubiri și daune morale în cadrul procedurilor penale împotriva autorului accidentului.

Despăgubiri pentru răniri în urma unui accident de mașină

Un accident rutier neintenționat înseamnă, de obicei, posibilitatea ca victima unui accident de circulație să poată cere despăgubiri pentru daunele aduse sănătății sau bunurilor sale. Partea vătămată poate găsi reglementarea legală a dreptului la despăgubire din răspundere obligatorie în Codul Civil.

Problema culpei unui accident de circulație este de obicei investigată în proceduri penale sau contravenționale. Companiile de asigurări cer adesea o decizie pentru a determina vinovatul unui accident, pentru a oferi despăgubiri pentru vătămări corporale. Cu toate acestea, în unele cazuri, problema culpei nu este de obicei relevantă pentru partea vătămată, de exemplu în cazul pasagerului unui șofer, care se bazează pe principiul răspunderii stricte a operatorului vehiculului.

Ca parte a despăgubirilor pentru rănile produse într-un accident de mașină, Codul Civil prevede numeroase tipuri de despăgubiri, pentru diferite situații:

  • în cazul consecințelor permanente asupra sănătății(dificultăți de aplicare socială),
  • alte posibile daune nemateriale,
  • câștiguri pierdute datorită incapacității de muncă,
  • costuri asociate asistenței medicale(medicamente, taxe de reglementare, cheltuieli de călătorie, costuri de îngrijire și ajutoare medicale etc.),
  • compensație pentru pierderea câștigurilor după încetarea incapacității de muncă (așa-numita rentă ), etc.

O persoană vătămată după un accident de mașină nu este de obicei îndreptățită să solicite toate aceste despăgubiri, deoarece numai despăgubirile care sunt justificate și verificabile într-un caz specific pot fi solicitate în mod valid.

Un avocat specializat pentru accidente de circulație ar trebui, prin urmare, să examineze cu atenție și profesional ce despăgubire și ce sumă să solicite pentru partea vătămată.

Cooperarea cu experții

Ca parte a muncii sale pentru o victimă a unui accident de mașină, un specialist în accidente rutiere cooperează foarte des cu experți, în special în domeniul asistenței medicale (pentru a determina valoarea corectă a compensației pentru durerea cauzată și consecințele permanente asupra sănătății) și în domeniul transporturilor ( în caz de îndoială cu privire la accident).

Consultare gratuită cu un avocat

Dacă ai de-a face cu despăgubiri după un accident de circulație, poți contacta Cabinetul de Avocatură Vărzaru Ion pentru o consultație telefonică gratuită, iar în acest fel îți vei putea face o idee clară despre viitoarea colaborare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *