Certificate global Axis anunta noile camere cu protectie impotriva exploziilor pentru zonele cu risc crescut

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a anuntat la nivel international lansarea a doua noi camere cu protectie impotriva exploziilor, concepute sa monitorizeze zonele largi si care permit alerte automate de fiecare data cand se detecteaza foc sau fum. Camerele sunt ideale pentru aplicatiile de protectie a sanatatii, sigurantei si mediului (HSE) din spatiile potential inflamabile, dispunand de certificare Ex la nivel global.

AXIS XPQ1785 este o camera PTZ care permite supravegherea completa a fiecarei situatii. Camera ofera o rezolutie de 1080p cu zoom optic de 32x si unghi continuu de panoramare la 360° si pana la 200°/secunda. AXIS XFQ1798 este o camera fixa echipata cu un senzor puternic de imagine de 4/3″ si extrem de sensibil la lumina, care ofera o rezolutie superioara de 4K la 30 fps. Ambele modele beneficiaza de 5 ani de garantie si sunt fabricate din otel inoxidabil (316L) cu certificare de Clasa I/II/III Divizia 1 si Zona 1, 21, IIC si IIIC la nivel mondial, fiind destinate utilizarii in zonele periculoase (in conformitate cu standardele NEC, CEC, IECEx, ATEX si alte standarde). Camerele au incorporat un sistem de alerta la detectarea fumului care monitorizeaza incontinuu mediile potential inflamabile pentru depistarea oricaror semne de fum sau foc si pot trimite alerte daca detecteaza foc sau fum, ajutand astfel la protejarea personalului, prevenirea si limitarea daunelor.

Caracteristicile principale includ:

  • Certificari Ex la nivel mondial;
  • Sistem analitic de alerta la detectarea fumului;
  • Functionare intre -60°C si 60°C (intre -76°F si 140°F);
  • Versiune fixa cu rezolutie de 4K la 30 fps;
  • Versiune PTZ cu rezolutie de 1080p si zoom optic de 32x.

Aceste camere robuste cu protectie impotriva exploziilor ajuta la monitorizarea de la distanta a proceselor de productie, astfel incat personalul sa nu mai fie trimis in mediile cu potential explozibil cu acces restrictionat decat daca este absolut necesar. Deoarece camera este conectata direct la reteaua de alimentare electrica (110-230 VAC) si la reteaua de comunicare (Ethernet + port SFP pentru cablu din fibra optica/cablu coaxial), nu mai este necesara o sursa de alimentare suplimentara. Aceste modele de camere vor fi disponibile prin intermediul retelei de distribuitori Axis in perioada urmatoare.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *