Studiu Huawei și IPSOS: românii mizează pe aplicații și device-uri pentru a-și îmbunătăți viața

București, 11 octombrie 2021 – Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mai atenți la calitatea vieții lor. Conform unui studiu realizat de Huawei Consumer BG și IPSOS, locuitorii din sud-estul și centrul Europei și Turcia au planuri ambițioase de îmbunătățire a calității propriilor vieți, din mai multe puncte de vedere. În medie, 55% dintre aceștia consideră că aplicațiile noi și device-urile electronice pot ajuta la realizarea acestui obiectiv, în timp ce românii sunt convinși de acest lucru în proporție de 64%. În același timp, 37% dintre români iau în considerare utilizarea unui smartwatch sau a unei brățări inteligente pentru a-i ajuta în atingerea obiectivelor de îmbunătățire a calității vieții.

 HUAWEI WATCH 3 - sports (2) (1)

Din ce în ce mai mulți oameni par să aprecieze varietatea oportunităților oferite de un smartwatch, iar studiul IPSOS realizat de Huawei în Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia și Turcia confirmă acest lucru. 19% dintre români folosesc deja un smartwatch, în timp ce 12% au în plan să achiziționeze unul în următorul an. În cadrul studiului, participanții au fost întrebați dacă ei consideră că noile aplicații și device-uri îi pot ajuta să își atingă obiectivele și, în același timp, în care dintre aspectele din viața lor le sunt ele folositoare. În general, 55% dintre respondenții studiului sunt de părere că noile tehnologii pot îmbunătăți calitatea vieții. Când vine vorba despre români, 64% sunt de acord cu această afirmație. Dintre aceștia, 57%  consideră că nivelul înalt de stres este una dintre nevoile care necesită cele mai mari îmbunătățiri, 43% sunt de părere că somnul este foarte important, iar 51% consideră sănătatea, în general, un aspect foarte important. Cel mai nou smartwatch Huawei, WATCH 3, are funcții ce ajută la îmbunătățirea tuturor acestor aspecte.

HUAWEI WATCH 3 - sports (1)

Având în vedere datele demografice, device-urile sunt considerate a fi de ajutor cel mai mult de către grupul persoanelor cu vârsta între 25 și 34 de ani, printre specialiști și white collars, în majoritatea statelor europene care au luat parte la studiu. Printre țările participante, România, Grecia și Turcia sunt cele mai apropiate de tehnologie, respondenții fiind dornici să folosească device-urile inteligente pentru a-și îmbunătăți viața.

Caracteristici care pot fi de ajutor

Printre device-urile incluse în studiu se numără smartphone-urile, smartwatch-urile, band-urile și căștile wireless. Conform studiului, 89% dintre respondenții din România folosesc deja un smartphone, 19% folosesc smartwatch, 16% un sport band sau smartband și 25% folosesc căști wireless. Device-urile au o mulțime de funcțiii pentru monitorizarea sănătății și a activității fizice care pot fi folosite de utilizatori pentru a-și atinge scopurile, dar care dintre acestea sunt considerate cele mai utile? Numărarea pașilor este cea mai populară funcție folosită pe smartphone-uri, smartwatch-uri sau band-uri, urmată de monitorizarea pulsului și monitorizarea calității somnului.

Participanții din cele 10 țări au evidențiat și faptul că, la fel de importantă precum funcționalitatea unui device este și calitatea acestuia. Pentru 43% bateria durabilă este cea mai importantă caracteristică, pentru 41% este rezistența la apă, iar pentru 31% folosirea materialelor rezistente este primordială. Înglobate, toate acestea sunt esențiale pentru a convinge consumatorii că un produs merită să fie cumpărat. Gama de smartwatch-uri Huawei oferă toate aceste funcții, dar și multe altele în plus. Utilizatorii pot alege din peste 100 de modele sport (dintre care multe sunt originale și distractive), numărarea pașilor și monitorizarea pulsului, precum și a nivelului de oxigen din sânge 24/7 care, conform studiului, este o calitate foarte utilizată la momentul actual. O funcție suplimentară care poate ușura viața utilizatorilor este bateria foarte rezistentă, care poate ține până la 14 zile în funcția ultra-long battery life. În plus, device-urile  Huawei nu numai că pot contribui la atingerea obiectivelor și la îmbunătățirea calității vieții, ci sunt și concepute din materiale durabile, premium, astfel încât să poată fi folosite pentru un timp îndelungat.

Primește tot ajutorul de care ai nevoie

Analizând studiul, se observă faptul că mai mult de jumătate dintre respondenți simt nevoia să-și îmbunătățească sănătatea fizică sau mentală, iar 64% dintre români cred că noile aplicații și device-uri îi vor ajuta. Cu HUAWEI WATCH 3 utilizatorii pot beneficia de toate funcțiile de care au nevoie pentru a putea să-și atingă acest scop.

Ceva pe care poți conta mereu

În ultimele luni, stilul de viață s-a schimbat foarte mult și nu numai în bine, după cum arată studiul. Însă, accesoriile Huawei dețin un număr mare de caracteristici care îi pot ajuta mereu pe utilizatori. Indiferent că este vorba despre un smartwatch, un band sau un smartphone, device-urile îi pot ajuta pe utilizatori să reintre în ritm și să-și atingă obiectivul de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Toate accesoriile Huawei sunt compatibile atât cu telefoanele cu sistem de operare iOS, cât și cu cele pe Android.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro   

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *