Necesitatea forajelor de epuisment

Ridicarea unei noi contructii intr-o anumita zona aduce de la sine o serie de provocari pe care constructorii trebuie sa le treaca pentru a obtine ceva rezistent, durabil, de calitate. In ceea ce priveste siguranta, este important ca solul pe care se construieste sa fie stabil de aceea, in cazul cladirilor mari, unde va exista un mare volum de persoane in mod constant sunt realizate studii ale calitatii solului.

Pentru ca tara noastra este strabatuta si contine multe rauri si parauri inseamna ca, mai ales in zonele de campie, panza freatica se afla la o adancime foarte mica si astfel, sapaturile pentru alimentare cu apa sunt realizate mai usor. In acelasi timp, revenind la constructii, faptul ca izvoarele de apa sunt atat de aproape de suprafata poate aduce si un dezavantaj.

Exista insa si solutii salvatoare, prin foraje de epuisment, procese prin care se realizeaza o serie de sapaturi in vederea secarii unui anumit spatiu astfel incat acesta sa fie potrivit pentru a turna structuri de rezistenta la mica si mare adancime sau constructia de subsoluri si fundatii.

Procesul de epuisment este foarte simplu dar poate dura chiar si cateva zile in functie de cat de mare este izovul de apa care se afla in zona in care se doreste a de construi sau sapa. De regula sunt utilizate pompe de mare capacitate care trag apa din zona respectiva. Aceste foraje pot fi realizate atat in scopul secarii temporare cat si permanente a unei zone.

O firma care se ocupa de astfel de lucrari trebuie sa detina atat angajati cu experienta cat si echipamente potrivite, care sa reziste la utilizari constante si sarcini complexe. Exista fara indoiala si riscuri de aceea si siguranta este importanta.

Un aspect important al acestui tip de lucrari este costul scazut in compartatie cu alte solutii precum si impactul negativ scazut asupra mediului inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *