Tratamentul combinat: Implanturile dentare și alinierea cu aparate dentare

 

Un zâmbet sănătos și frumos este un aspect esențial al încrederii și stimei de sine. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, dinții lipsă sau aliniamentul dentar incorect pot fi o sursă de îngrijorare. Fericit, există soluții stomatologice moderne care pot transforma zâmbetul și pot restabili funcționalitatea și estetica dentară.

Despre Cris Smile

Cris Smile este un cabinet stomatologic situat în sectorul 5 al Bucureștiului, care se dedică sănătății orale și esteticii zâmbetului pacienților săi. Cu o echipă de medici stomatologi și ortodonți bine pregătiți și cu o experiență vastă, Cris Smile oferă o gamă largă de servicii stomatologice într-un mediu prietenos și confortabil pentru pacienți. Clinică noastră pune accent pe personalizare, comunicare și rezultate de înaltă calitate.

Servicii oferite de Cris Smile:

 • Implantologie dentară: Cris Smile oferă servicii complete de implantologie dentară pentru pacienții care doresc să înlocuiască dinții lipsă. Echipa noastră de specialiști în implantologie utilizează cele mai moderne tehnologii și materiale pentru a asigura rezultatele optime. Implanturile dentare reprezintă o soluție permanentă și estetică pentru înlocuirea dinților lipsă.
 • Ortodonție: Aparatele dentare sunt esențiale pentru corectarea aliniamentului dentar și pentru obținerea unui zâmbet perfect aliniat. Cris Smile oferă servicii ortodontice pentru pacienții de toate vârstele, de la copii la adulți. Tratamentele ortodontice includ aparate dentare clasice, aparate dentare invizibile și alte opțiuni moderne pentru corectarea problemelor de aliniament.
 • Stomatologie pediatrică: Îngrijirea orală adecvată începe de la o vârstă fragedă. Cris Smile oferă servicii de stomatologie pediatrică pentru copii, pentru a îi ajuta să dezvolte obiceiuri sănătoase de igienă orală și pentru a le asigura un start bun în menținerea sănătății orale pe termen lung.

Implanturile dentare: O bază solidă pentru restaurare

Implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai eficiente opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea constau în introducerea unor rădăcini artificiale din titan în osul maxilarului sau al mandibulei, care se integrează ferm în structura osoasă. Implanturile oferă o bază solidă și stabilă pentru restaurarea estetică și funcțională a zâmbetului.

Avantaje ale implanturilor dentare:

 1. Înlocuire permanentă: Implanturile dentare oferă o înlocuire permanentă pentru dinții lipsă. Ele devin parte integrantă a structurii osoase, asigurând o stabilitate excelentă pentru coroanele dentare atașate.
 2. Aspect natural: Coroanele dentare montate pe implanturi sunt create pentru a se potrivi perfect cu restul dinților. Acestea sunt personalizate pentru a imita aspectul și culoarea dinților naturali, oferind un zâmbet complet natural.
 3. Funcționalitate îmbunătățită: Implanturile dentare redau funcționalitatea masticatorie și vorbirea fără dificultăți, îmbunătățind calitatea vieții pacienților.
 4. Prevenirea atrofiei osoase: Pierderea unui dinte poate duce la atrofia osului din jurul zonei afectate. Implanturile dentare previn acest proces, menținând și stimulând masei osoase.
 5. Îngrijire ușoară: Îngrijirea implanturilor dentare este similară cu cea a dinților naturali. Pacienții trebuie să continue cu o igienă orală riguroasă și cu vizite regulate la stomatolog pentru întreținere.

Un implant dentar este o bază solidă pentru restaurarea zâmbetului, oferind pacienților o soluție permanentă și estetică pentru dinții lipsă.

Aparate dentare: Corectarea aliniamentului dentar

În multe cazuri, pentru a obține un zâmbet perfect, este necesară corectarea aliniamentului dentar. Aparatele dentare sunt instrumente esențiale în ortodonție și pot rezolva o serie de probleme, cum ar fi dinții strâmbi, suprapuși sau cu spații mari între ei.

Tipuri de aparate dentare:

 • Aparate dentare clasice: Aparatele dentare clasice, sau brațele metalice, constau în brackets metalice și fire, care sunt ajustate periodic pentru a muta dinții în poziția corectă. Acestea sunt eficiente și pot trata o varietate de probleme ortodontice.
 • Aparate dentare invizibile: Aparatele dentare invizibile, cum ar fi cele cu sistemul Invisalign, constau într-o serie de aliniatori transparente și detașabile, care corectează treptat aliniamentul dentar. Acestea sunt discrete și pot fi îndepărtate pentru mâncare și igienă orală.
 • Aparate dentare linguali: Aparatele dentare linguali sunt montate pe partea din interior a dinților, astfel încât nu sunt vizibile în mod obișnuit atunci când zâmbiți. Acestea oferă o soluție estetică pentru corectarea aliniamentului dentar și sunt preferate de mulți pacienți care doresc discreție.

Indiferent de tipul de aparat dentar ales, acestea sunt concepute pentru a corecta problemele de aliniament și pentru a oferi pacienților un zâmbet perfect aliniat și funcțional.

Tratamentul combinat: Implanturile dentare și alinierea folosind un aparat dentar

Pentru pacienții care se confruntă cu mai multe probleme dentare, cum ar fi dinții lipsă și aliniamentul incorect, tratamentul combinat poate fi răspunsul ideal. Acest tratament implică utilizarea implanturilor dentare pentru înlocuirea dinților lipsă și alinierea ulterioară a celorlalți dinți cu aparate dentare.

Avantajele tratamentului combinat:

 • Estetică îmbunătățită: Implanturile dentare înlocuiesc dinții lipsă, iar apoi aparatele dentare corectează aliniamentul celorlalți dinți. Rezultatul este un zâmbet perfect aliniat și complet.
 • Funcționalitate excelentă: Implanturile dentare restabilesc funcționalitatea masticatorie și vorbirea fără dificultăți, în timp ce aparatele dentare corectează mușcătura și aliniamentul dentar.
 • Durabilitate pe termen lung: Combinația dintre implanturile dentare și aparatele dentare poate oferi rezultate de lungă durată, contribuind la sănătatea orală și la aspectul zâmbetului pe termen lung.
 • Abordare personalizată: La Cris Smile, fiecare tratament este personalizat pentru nevoile individuale ale pacientului. Echipa noastră de medici ortodonți și stomatologi lucrează împreună pentru a planifica și executa tratamentele în mod coordonat și eficient.

Tratamentul combinat poate reprezenta o soluție excelentă pentru pacienții care doresc să obțină un zâmbet perfect și sănătos. O abordare coordonată între implanturile dentare și aparatele dentare poate oferi rezultate remarcabile.

Transformarea zâmbetului și îmbunătățirea sănătății orale pot fi realizate printr-o combinație inteligentă de servicii stomatologice. Implanturile dentare și aparatele dentare pot lucra împreună pentru a restabili funcționalitatea și estetica dentară. La Cris Smile, suntem dedicați să oferim pacienților noștri cele mai bune soluții pentru îngrijirea orală și estetica dentară. Contactați-ne pentru o consultație personalizată și pentru a descoperi cum vă putem ajuta să obțineți un zâmbet sănătos și strălucitor.

Cauți Cabinet stomatologic sector 5? Alege Cris Smile!

 • Str. Malcoci, nr.2, Bloc 36, Sc. B, Parter, Sector 5
 • 0723918404
 • rahova@cris-smile.r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *