ELKO: Serverele HPE ProLiant – performanta cu 43 de noi recorduri mondiale cu procesoare AMD Gen11

Recordurile mondiale obtinute de HPE ProLiant Gen10 Plus si Gen11 garanteaza performanta si suportul necesar transformarii digitale a companiilor

 

 

 

Bucuresti, 21.12.2022 – ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta disponibilitatea noilor servere HPE ProLiant Gen11 HPE, echipate cu procesoare de ultima generatie AMD EPYC™ 9004, ce ofera performante cu pana la 99% mai mari si cu pana la 43% mai multa eficienta energetica in comparatie cu generatia anterioara. Noile servere HPE au obtinut recorduri mondiale in managementul datelor, sisteme de suport decizional (DSS), Java, SAP Online Transaction Processing (OLTP), redare video si virtualizare.

ELKO HPE ProLiant AMD EPYC 2

Noile servere HPE ProLiant Gen11 ofera performante cu pana la 99% mai mari si cu pana la 43% mai multa eficienta energetica in comparatie cu generatia anterioara, folosind noile procesoare din seria AMD EPYC™ 9004

Aceste servere depasesc concurentii in ceea ce priveste gestionarea mai buna a datelor, sisteme suport pentru decizii, procesarea tranzactiilor online SAP (OLTP), redare video si virtualizare. Pana in prezent, serverele HPE ProLiant Gen10 Plus si Gen11 care utilizeaza procesoare AMD EPYC™ de a treia si a patra generatie detin un total de 43 recorduri mondiale.

Serverele HPE ProLiant Gen11 sunt proiectate pentru lumea hibrida oferind o experienta intuitiva de operare in cloud, un nivel avansat de securitate definit prin design si performanta optimizata pentru orice sarcina de lucru care i se incredinteaza. Serverele ofera suport pentru o gama larga de tipuri de aplicatii moderne, inclusiv AI, analiza, aplicatii native cloud, aplicatii grafice ce solicita intensiv resurse, invatare automata (machine learning), infrastructura desktop virtuala (VDI) si virtualizare.

Folosind combinatia dintre puterea procesoarelor AMD si arhitectura dezvoltata in propriile laboratoare de cercetare, HPE a obtinut recorduri mondiale in gestionarea datelor, sisteme de suport decizional, Java, SAP Online Transaction Processing (OLTP), redare video si virtualizare.

Serverele HPE ProLiant Gen11 s-au clasat pe primul loc in 28 de benchmark-uri, iar aceste performante se transpun intr-o serie de beneficii extrem de importante pentru utilizatorii lor:

Astfel, serverele HPE ProLiant Gen11 accelereaza initiativele de modernizare centrate pe date, cu performante cu 56% mai bune la sistemele de suport decizional pe Microsoft® SQL Server 2022 Enterprise Edition pentru servere cu doua procesoare. In plus, acestea imbunatatesc rentabilitatea investitiei pentru solutiile de data analitycs cu cel mai bun raport pret/performanta la nivel mondial pentru servere cu un singur procesor.

Companiile care aleg sa se bazeze pe serverele HPE ProLiant Gen11 isi imbunatatesc rezultatele cu o viteza de procesare a tranzactiilor cu 60% mai mare in medii SAP in diverse industrii, cum ar fi logistica, servicii financiare, productie si retail.

Organizatiile care opereaza in domeniul serviciilor media digitale obtin o performanta Java optimizata de pana la 2 ori mai mare pe servere cu un singur procesor, iar prelucrarea imaginilor cu performanta de 2 ori mai mare la randarea video accelereaza timpul de intrare in productie. De asemenea, echipamentele eficientizeaza cu 70% performanta centrelor virtuale de date pentru serverele cu doua procesoare.

 

 

 

Performanta si extensibilitate cu procesoarele AMD EPYC™

 

Lansate in luna noiembrie, procesoarele AMD EPYC™ din a patra generatie aduc arhitectura, tehnologie si caracteristici de ultima generatie centrului de date modern. Construite pe nucleul „Zen 4”, nucleul cu cel mai inalt nivel de performanta de la AMD, procesoarele ofera performanta de lider, eficienta energetica si ajuta clientii sa accelereze modernizarea centrelor de date pentru transferul cu viteze mai mari al datelor folosite in aplicatii.

Cu pana la 96 de nuclee intr-un singur procesor, noile procesoare AMD EPYC le permit clientilor sa implementeze mai putine servere si mai puternice pentru a continua sa-si satisfaca nevoile de calcul. Acest lucru le permite sa genereze o mai mare flexibilitate in centrul de date, care poate fi valorificata pentru a aborda obiectivele de sustenabilitate a afacerii si pentru a genera dividende in lumea reala.

Printr-o abordare „Security by Design”, AMD continua sa ofere functii de securitate imbunatatite. Seria de procesoare AMD EPYC din a patra generatie se extinde pe AMD Infinity Guard, un set de ultima generatie de caracteristici care ofera straturi fizice si virtuale de protectie. Cu un numar de doua ori mai mare de chei de criptare in comparatie cu generatiile anterioare, procesoarele EPYC de a patra generatie ii ajuta pe clienti sa pastreze datele in siguranta, indiferent daca sunt stocate local, in cloud sau in stocare.

Specialistii ELKO Romania va stau la dispozitie pentru a afla mai multe informatii despre linia de servere HP Enterprise. Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa luati legatura cu noi la RO_HPE@elko.ro.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 11 tari din Europa. Cifra de afaceri a ELKO Group in 2021 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.8 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii la: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *